Naslovnica Šport Slovenski zlati medalji z divjih in z mirnih vod

Slovenski zlati medalji z divjih in z mirnih vod

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj so med slovenskimi športniki najbolj blesteli kajakaši in kanuisti. Na divjih vodah je fenomenalni Benjamin Savšek osvojil svoj četrti naslov evropskega prvaka, na mirnih vodah pa je Anja Osterman zmagala tudi na drugi tekmi nove sezone svetovnega pokala.
Slovenski zlati medalji z divjih in z mirnih vod

Legenda slovenskega športa Benjamin Savšek z novim odličjem zlate barve (foto: FB Kajakaška zveza Slovenije)

Slovenski šampion Benjamin Savšek je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah, ki je potekalo v slovaškem kraju Liptovski Mikulaš, včeraj osvojil nov naslov evropskega prvaka v kanuju. Izjemni Savšek se je že okitil z zlato medaljo na evropskih prvenstvih v letih 2015, 2019 in 2020, tako da je bil včerajšnji zanj že četrti naslov. Sicer tokrat pred finalno vožnjo ni veljal za glavnega favorita za zlato kolajno, saj je v polfinalu zabeležil šele šesti čas.

Potem pa je legenda slovenskega športa, ki ima v svojih vitrinah tudi zlato olimpijsko medaljo in zlato odličje s svetovnega prvenstva, v finalni vožnji pokazal vso svojo kakovost, odpeljal izvrstno in z najboljšo vožnjo na prvenstvu prišel do veličastne zmage. Za njim se je uvrstil Nemec Sideris Tasiadis, ki je osvojil srebro, medtem ko je bil tokrat tretji Španec Miquel Trave. Ostali slovenski predstavniki so ostali brez uvrstitev v finalne vožnje.

V poljskem Poznanju pa je bila na sporedu druga tekma sezone svetovnega pokala na mirnih vodah. Slovenska olimpijka Anja Osterman je spet zablestela, še drugi konec tedna zapored premagala vso konkurenco kajakašic v sprintu na 200 metrov ter tako prišla do svoje druge posamične zmage na tekmah za svetovni pokal. Anja je tokrat prehitela Portugalko Francisco Laie in Poljakinja Marto Walczykiewicz.

Špela Ponomarenko Janić pa je bila v isti preizkušnji peta, od vseh preostalih slovenskih nastopov na različnih razdaljah pa je bil še najboljši Vid Debeljek, ki je bil v sprintu kajakašev na 200 metrov šesti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.