Naslovnica Šport Slovenski odbojkarji gredo po medaljo v finalu Lige narodov

Slovenski odbojkarji gredo po medaljo v finalu Lige narodov

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je že na Poljskem, kjer jo čaka zaključni turnir svetovne Lige narodov. Slovenija, ki je v zadnje mesecu v izjemni formi,  se bo najprej v petek v četrtfinalu pomerila z Argentino.
Slovenski odbojkarji gredo po medaljo v finalu Lige narodov

Prizor s tekme med Slovenijo in Argentino v Stožicah 18. junija letos (foto: OZS/VolleyballWorld)

Slovenija je na treh turnirjih rednega dela Lige narodov v Turčiji, na Japonskem in v Ljubljani zbrala kar 11 zmag in samo 1 poraz, zato sodi med največje favorite za odličja, če že ne kar za skupno zmago v tem tekmovanju. Z Odbojkarske zveze Slovenje (OZS) so spomnili, da je Slovenija v Ligi narodov prvič nastopili leta 2021 v Riminiju in osvojila 4. mesto, lani pa so morali naši v četrtfinalu priznati premoč Japoncem.

Tokrat bodo imeli varovanci slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja na uvodni tekmi v Atlas Areni v Lodžu za nasprotnika izbrano vrsto Argentine. Slovenski odbojkarji so se sicer z Argentinci nazadnje srečali prejšnji teden na prvi tekmi turnirja Lige narodov Ljubljani ter si prav proti njim z gladko zmago s 3:0 dokončno zagotovili nastop na letošnjih Olimpijskih igrah v Parizu.

»Igrali smo že z njimi in vemo, da so lahko zelo neugodni, če ne serviraš dovolj dobro. Igrajo zelo hitro igro, tako da bo treba biti zelo kakovosten, stopiti na igrišče z veliko samozavesti in dobro servirati, da si s tem nekako olajšamo delo. Če nam bo uspel dober start, bo vse skupaj precej lažje,« je tik pred odhodom na zaključni turnir za spletno stran OZS napovedal reprezentant Jan Kozamernik.

Finale letošnje Lige narodov v Lodžu se bo sicer začel že jutri (v četrtek, 27. junija) s četrtfinalnima srečanjema med Japonsko in Kanado ter med Brazilijo in domačo Poljsko. V petek pa bo poleg slovensko-argentinskega dvoboja na sporedu tudi četrtfinale med Francijo in Italijo. Lahko upamo, da bo na Poljskem slovenska izbrana vrsta še teh nekaj dni uspela obdržati doslej prikazano vrhunsko formo, saj je bila sezona za igralce zelo dolga in prej ali slej bo sledil tudi padec…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.