Naslovnica Šport Slovenske skakalke pričenjajo novo sezono v vlogi favoritinj

Slovenske skakalke pričenjajo novo sezono v vlogi favoritinj

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se pričenja nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Tokrat bodo skakalke in skakalci pričeli na istem prizorišču in sicer v poljski Wisli. Slovenske skakalke pred pričetkom tekmovanj sodijo med favoritinje in so tudi že zablestele na današnjih kvalifikacijah, skakalci pa naj bi v pravo formo prišli šele konec meseca.
Slovenske skakalke pričenjajo novo sezono v vlogi favoritinj

Planica bo prihodnje leto gostila tako SP v skokih za dekleta, kot tudi SP v poletih za moške (foto: sloski.si)

Glavni trener ženske skakalne reprezentance Zoran Zupančič se je že prejšnji konec tedna odločil za 6 skakalk, ki bodo branile slovenske barve na premieri 12. sezone svetovnega pokala. V poljski Wisli se že trudijo Urša Bogataj, Nika Križnar, Ema Klinec, Nika Prevc, Katra Komar in Jerneja Repinc Zupančič. Po današnjem prvem uradnem treningu so bile na sporedu kvalifikacije, ki jih je dobila Ema Klinec, Nika Križnar pa je bila tretja.

Jutri (sobota, 5. november) bo predvidoma ob 11. uri na vrsti poskusna serija, točno opoldan pa se bo tudi uradno pričela uvodna tekma nove tekmovalna sezone. Enak urnik velja tudi za nedeljo (6. november), ko bo na istem prizorišču na sporedu še druga ženska tekma – ob 11. uri kvalifikacije in ob 12. uri začetek 1. serije. Slovenske skakalke naj bi bile še bolje pripravljena kot lani, kar lepo potrjujejo rezultati današnjih kvalifikacij.

Slovenski skakalci pa bodo na Poljskem nastopili v zasedbi Peter Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc, Domen Prevc, Lovro Kos in Žiga Jelar. Vsi po vrsti so člani slovenske A reprezentance, ki bodo po današnjem popoldanskem spoznavanju skakalnice in kvalifikacijah nato jutri popoldan ob 15. uri pričeli s poskusno serijo, ob 16. uri pa se bo tudi zanje začela nova tekmovalna sezona.

V nedeljo bodo skakalci že ob 14.30 pričeli s kvalifikacijami za drugo tekmo, ki bo nato startala ob 16. uri. V slovenskem taboru so sicer pred začetkom tekmovanj optimisti, a kljub dobro izpeljanim pripravam pravijo, da bo prava forma najbrž prišla šele čez tri tedne, ko bo na vrsti druga preizkušnja sezone v finski Ruki.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.