Naslovnica Šport Slovenska članska vaterpolo reprezentanca gre spet na EP

Slovenska članska vaterpolo reprezentanca gre spet na EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Ena od bolj zanimivih športnih novic konca tedna je bila ta, da se je slovenska članska vaterpolska reprezentanca uvrstila na Evropsko prvenstvo 2024, ki bo januarja prihodnje leto potekalo v Izraelu. Slovenija je sicer gostila kvalifikacijsko skupino D, a je tokrat ostala celo neporažena.
Slovenska članska vaterpolo reprezentanca gre spet na EP

Minuta odmora slovenske vaterpolo reprezentance (foto: Tit Košir/ZVDS)

Po vseh težavah, ki jih je slovenski vaterpolo doživljal pred leti, je druga zaporedna uvrstitev slovenske članske vaterpolske reprezentance na Evropsko prvenstvo zagotovo lep uspeh. Sicer bo Evropsko prvenstvo 2024 na sporedu januarja prihodnjega leta v Izraelu. Slovenija pa je tokrat na kranjskem bazenu gostila kvalifikacijsko skupino D, kjer so poleg naših nastopali še vaterpolisti Finske, Švice in Romunije.

Slovenska izbrana vrsta je kvalifikacijske tekme začela tako, da je presenetljivo visoko, kar s 25:4, premagala Finsko (kar je najbrž tudi nov rekord glede doseženih golov na tekmah slovenske članske vaterpolo reprezentance). Potem je v soboto sledila tekma s Švico, ki je bila precej bolj napeta. Slovenija je namreč vodila skoraj vso tekmo za gol ali dva, enkrat pa tudi za tri zadetke.

Nepopustljivi Švicarji so slabi dve minuti in pol pred koncem dvoboja izenačili na 9:9, potem pa so slovenski igralci bolje odigrali končnico in tako vseeno zmagali – bilo je 11:9. Na zadnjem srečanju kvalifikacij prot Romuniji pa je bila potek dvoboja še bolj dramatičen. Romuni, ki so pred tem z lahkoto dobili svoji tekmi proti Fincem in Švicarjem, so namreč v drugi četrtini povedli z dvema goloma naskoka.

To prednost so nato ohranili in sredi tretje četrtine prišli celo do treh golov razlike. Slovenija je nato v zadnji četrtini ostala še brez tretjega izključenega igralca (s pravico zamenjave), vseeno pa je z odlično borbeno predstavo stopila zaostanek in prav v zadnjem napadu dvoboja, ko je manjkalo le še 4 sekunde do konca, postavila končni izid 10:10. Tako si je Slovenija zagotovila drugo zaporedno uvrstitev na EP in kvalifikacije prebrodila celo kot neporažena.

 »Čeprav so bili Romuni favoriti, smo jih želeli premagati. Energija je bila prava, tudi po zaostanku treh golov se nismo predali in to je bila pot, ki nas je pripeljala do tega rezultata. Že ves čas trdim, da fantje to v sebi imajo, tisto, kar potrebujejo pa je vsaj 20 podobnih tekem na sezono in to bi lahko bila lepa prihodnost slovenskega vaterpola. Najbolj pomembno je, da smo še drugič zaporedoma uvrstili na EP,« je bil upravičeno zadovoljen slovenski selektor Krištof Štromajer.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.