Naslovnica Šport Slovenija na zaključne priprave pred EP z vsemi najboljšimi

Slovenija na zaključne priprave pred EP z vsemi najboljšimi

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je bila v Ljubljani na sporedu novinarska konferenca, na kateri je selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić predstavil seznam igralk za sklepne priprave na letošnje evropsko prvenstvo. Prvenstvo bodo skupaj gostile Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora, pričenja pa se že čez dobra dva tedna.
Slovenija na zaključne priprave pred EP z vsemi najboljšimi

Slovenska klop in selektor med nedavno prijateljsko tekmo z Madžarsko (foto: FB RZS)

Letošnje evropsko člansko prvenstvo za rokometašice bo na sporedu že med 4. in 20. novembrom. Prvotni decembrski termin so namreč prestavili za mesec dni in sicer zato, da žensko rokometno EP ne bi potekalo hkrati kot svetovno nogometno prvenstvo v Katarju.  Evropsko prvenstvo so skupaj pripravile Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora, pri čemer bo Ljubljana gostila skupino A, Celje skupino B, Skopje skupino C in Podgorica skupino D.

V vsaki skupini so po 4 reprezentance, v drugi del tekmovanja pa se bodo prebile po tri najboljše iz vsake skupine. Le-te se bodo nato v Ljubljani in Skopju med seboj pomerile v dveh na novo oblikovanih skupinah I in II s po 6 reprezentancami. Iz teh skupin se bosta prvo in drugouvrščena izbrana vrsta po drugem delu tekmovanja uvrstili v polfinalne obračune, ki jih bo enako kot veliki in mali finale gostila Arena Stožice.

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić je danes predstavil svoj seznam igralk za zadnje priprave pred EP. Slovenska ekipa bo priprave pričela v ponedeljek (24. oktobra) ves ciklus priprav pa bo opravila v Laškem. Pred začetkom prvenstva bodo naše odigrale tudi dve pripravljalni tekmi proti Hrvaški, a bosta obe zaprti za javnost. Nato se bodo slovenske rokometašice preselile v Rimske Toplice, kjer bodo nastanjene med prvim delom EP.

Dobra novica je ta, da bo Slovenija na EP zaigrala v najmočnejši postavi, saj ni poškodovanih, na seznamu pa so vratarke Branka Zec, Amra Pandžić in Maja Vojnovič, krilne rokometašice Tamara Mavsar, Maja Svetik, Ema Abino, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, krožne napadalke Nataša Ljepoja, Valentina Klemenčič in Urša Zelnik ter zunanje igralke Ana Gros, Barbara Lazović, Nina Zulič, Elizabeth Omoregie, Nina Žabjek, Tjaša Stanko, Ana Abino in Erin Novak.

Slovenija bo EP pričela 4. novembra s tekmo proti najtežjim nasprotnicam iz skupine B – Dankam. Nato naše 6. novembra čaka obračun s Švedinjami, 8. novembra pa še dvoboj s Srbkinjami. Vse tekme Slovenije v prvem delu tekmovanja bo gostila celjska dvorana Zlatorog, začenjale pa se bodo ob 18. uri .

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.