Naslovnica Trendi Punk bo ta mesec krepko zaznamoval glasbeno sceno

Punk bo ta mesec krepko zaznamoval glasbeno sceno

Avtor: Spletno Uredništvo
Prišel je junij in z njim v Slovenijo prihaja tudi zelo spodobna serija štirih večjih punk koncertov. Prvi bodo že jutri nastopili legendarni Rancid. Koncert je razprodan, poleg tega pa naj bi prav danes izšel tudi njihov najnovejši album ‘Tomorrow never comes’.
Punk bo ta mesec krepko zaznamoval glasbeno sceno

Zadnja verzija plakata za jutrišnji koncert z oznako razprodano  (foto: Društvo Kapa)

V Sloveniji se v juniju obetajo kar štirje večji koncerti punk glasbe, skupno pa bo nastopilo kar 11 tujih in domačih skupin. Najbolj znana med njimi je zasedba ‘Rancid’, ki bo že jutri skočila na oder ljubljanskega Media centra na Kranjčevi. Datum ne bi mogel biti bolj posrečen, saj so Rancid za danes (2. junija) napovedali izid novega albuma z naslovom ‘Tomorrow never comes’, na kateremu je s kar novih 16 pesmi.

Ta punk bend, ki se bo šele drugič ustavil v Sloveniji, je bil sicer ustanovljen v kalifornijskem Berkeleyu že leta 1991, predskupini pa mu bosta tokrat zasedbi The Bronx in Grade 2. »Le dva dni kasneje se punk karavana seli v veliko dvorano Kina Šiška, kjer bodo na prav tako razprodanem koncertu nastopile skupine Sincere Engineer, The Menzingers, Frank Turner z zasedbo The Sleeping Souls ter Billy Talent,« sporočajo organizatorji iz Društva Kapa.

Nato se 7. junija v Solkanu pri Novi Gorici napoveduje punk–žur v lokalnem klubu Mostovna. Tam bodo igrale skupine Smacked, Pigs Parlament in Anti-Flag. Pigs Parlament bodo nastopili tudi 19. junija v ljubljanski Cvetličarni, kjer bodo predskupina benda The Interrupters. Le-ta prihaja iz Los Angelesa in je pred kratkim izdal odlično ocenjen album z naslovom ‘In The Wild’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.