Naslovnica Gospodarstvo Promocija v Švici prek vrhunske večerje štirih rok

Promocija v Švici prek vrhunske večerje štirih rok

Avtor: Spletno Uredništvo
Zürich je gostil vrhunski kulinarični dogodek, ki je bil namenjen promociji Slovenije kot vrhunske gastronomske destinacije. Dogodek so pomenovali ‘4 HandsDinner’, pripravila sta ga Slovenska turistična organizacija in družba Michelin, za izvedbo pa sta poskrbela slovenski chef Tomaž Kavčič in švicarski chef Benjamin Plsek.
Promocija v Švici prek vrhunske večerje štirih rok

Chef Tomaž in ‘šefici’ s STO (foto: STO)

Ta teden je največje švicarsko mesto Zürich gostilo vrhunski kulinarični dogodek, za organizacijo katerega sta skupaj poskrbela Slovenska turistična organizacija (STO) in družba Michelin, ki ni znana le po izdelavi pnevmatik, ampak tudi po svojih turističnih vodnikih in po ocenjevanju vrhunskih restavracij. Dogodek je bil prav s tega področja delovanja Michelina in sicer so ga ponaslovili ‘4 HandsDinner’.

Pod tem naslovom, ki v slovenskem jeziku pomeni ‘večerja štirih rok’, se je skrivala ekskluzivna večerja dveh chefov, ki sta že oba prejela prestižno Michelinovo zvezdico. Prvi je bil domačin, drugi pa seveda Slovenec. Na dogodku so bili pa prisotni vodilni organizatorji potovanj iz Züricha in okolice, številni mediji, vodilni kader družbe Swiss Air ter mnogi lokalni kulinarični in ‘lifestyle’ vplivneži.

»Chef restavracije Maison Manesse Benjamin Plsek in Tomaž Kavčič, chef restavracije Gostilna pri Lojzetu, sta predstavila svojevrstne kulinarične kreacije s poudarkom na slovenski kuhinji in vinih s pridihom švicarske kuhinje, dežele gostovanja. Tomaž Kavčič je presenetil s svežimi jurčki in 20 ur starim oljčnim oljem ter poskrbel za spajanje jedi z vini z Vipavske doline,« so pojasnili z predstavništva STO za Nemčijo in Švico.

Celoten eno-gastronomski dogodek je bil izveden z namenom promocije Slovenije kot butične destinacije za vrhunska kulinarična doživetja, saj je jasno, švicarski trg s svojo kupno močjo predstavlja velik potencial za slovenski turizem in gastronomijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.