Naslovnica Šport Primorsko-ljubljanski trenerski rokometni ples

Primorsko-ljubljanski trenerski rokometni ples

Avtor: Spletno Uredništvo
V slovenskem moškem rokometnem prvenstvu je prišlo do dveh novosti na klopeh prvoligašev, obe pa sta s primorskim priokusom. Dolgoletni trener Ljubljane, Novogoričan Bojan Čotar odhaja v Koper, na njegovo mesto pa prihaja dosedanji trener Ajdovščine Roman Šimon.
Izkušeni trener Bojan Čotar in predsednik koprskega kluba Nejc Poklar (foto: RD Koper)

Rokometno društvo Koper je sporočilo, da se je za prevzem vloge glavnega trenerja članskega moštva dogovorilo z Bojanom Čotarjem. Dolgoletni trener MRK Ljubljana bo nasledil Uroša Rapotca, s katerim se je koprski klub sporazumno razšel pred natanko enim mesecem. Čotar bo rumeno-modro ekipo pričel voditi šele ob pričetku priprav na spomladanski del sezone, ki je predviden za 4. januar.

 »Vtisi so dobri. Čim podpišeš pogodbo si verjetno vesel, da si to storil. Jaz sem zelo počaščen in ponosen, da je Koper želel mene – da smo se dogovorili za sodelovanje. Obenem pa se bi rad zahvalil svojemu bivšemu klubu za razumevanje, ker ‘timing’ res ni bil najbolj primeren, ampak mislim, da je bilo vse, kot mora biti,« je dejal 61-letni trener iz Nove Gorice, ki je veliko let prebil tudi kot pomočnik selektorja slovenske reprezentance.

Sicer je RD Koper trenutno na lestvici lige NLB s trinajstimi točkami na šestem mestu, medtem ko je MRK Ljubljana s štirimi točkami na predzadnjem mestu. Ob napovedanem slovesu Čotarja so takoj reagirali tudi pri ljubljanskem prvoligašu, kjer na položaj glavnega trenerja prihaja dosedanji trener drugoligaša Ajdovščine Roman Šimon. Slednji je v dosedanji trenerski karieri vodil hrpeljsko-kozinski Jadran in moštvo Iga.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.