Naslovnica Šport Prihodnji konec tedna bo spet na vrsti praznik v Planici

Prihodnji konec tedna bo spet na vrsti praznik v Planici

Avtor: Spletno Uredništvo
Planica bo zadnji konec tedna v marcu spet gostila vrhunski športni dogodek. Po nedavnem svetovnem prvenstvu bo namreč na sporedu še klasični finale svetovnega pokala v smučarskih poletih, s katerim se navadno tudi zaključi tekmovalna sezona.
Prihodnji konec tedna bo spet na vrsti praznik v Planici

V dolini pod Poncami se ponovno napoveduje klasična gneča (foto: sloski.si)

Kolone slovenskih ljubiteljev smučarskih skokov se bodo že od četrtka 29. marca pa do nedelje 1. aprila valile proti Planici, kjer bodo lahko uživali zadnji tekmi sezone svetovnega pokala. Finale v poletih bo seveda na planiški velikanki, katere so-projektant Jože Gorišek (načrtoval jo je skupaj z bratom Vidom) je žal predvčerajšnjim umrl v 90. letu starosti. Tudi o njem je bilo govora na novinarski konferenci, kjer so člani OK Planica predstavili dogodek.

 »Naj začnem z eno zanimivostjo, ki je povezana s četrtkovim dnevom v Planici. Smučarska zveza Slovenije obeležuje 100 let in v teh 55 letih od kar je zraven Zavarovalnica Triglav, je bilo v Planico pripeljanih že 100.000 otrok. Malce simbolike torej, 100 let in 100.000 otrok, sta super številki,« je dejal Uroš Zupan, direktor Smučarske zveze Slovenije in poudaril, da bodo tokrat navijači držali pesti za slovenske svetovne prvake, kar je redkost.

Prihodi skakalnih ekip so predvideni pretežno za sredo (28. marca), ko je zvečer predviden tudi tehnični sestanek vodij ekip. Po podatkih organizatorjev je za tekmo prijavljenih 16 reprezentanc, kar pomeni 72 tekmovalcev in nekaj manj kot 400 članov spremstva. Sicer gostitelje čaka še nekaj dela z utrjevanjem doskočišča, a je snega dovolj, pa tudi vremenska napoved je za prihodnje dni ugodna, predvsem kar se tiče nizkih nočnih temperatur.

Za množico gledalcev bo na voljo dovolj parkirišč, prav tako bo na voljo tudi brezplačen prevoz iz Kranjske Gore. Program pa predvideva kvalifikacije v četrtek dopoldan, prvo tekmo v petek ob 15. uri, drugo v soboto ob 10. uri in zaključno nedeljsko tekmo prav tako ob 10. uri.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.