Naslovnica Šport Pomlajena Slovenija jutri začenja nastope na SP v košarki 3×3

Pomlajena Slovenija jutri začenja nastope na SP v košarki 3×3

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Dunaju se danes pričenja Svetovno člansko prvenstvo v košarki 3×3. V moški konkurenci se bo zelo letos pomlajena slovenska reprezentanca najprej v skupinskem delu jutri in v petek pomerila z domačo Avstrijo, Latvijo, Avstralijo in Združenimi državami Amerike.
Pomlajena Slovenija jutri začenja nastope na SP v košarki 3x3

Nasmejana slovenska ekspedicija v izraelskem Eilatu, kjer je osvojila vozovnico za SP na Dunaju (foto: kzs.si)

Letošnje svetovno prvenstvo v košarki 3×3 na Dunaju bo potekalo od danes pa vse do nedelje, 4. junija. V moški in ženski konkurenci bo tokrat nastopilo po 20 reprezentanc, ki so v prvi fazi tekmovanja razdeljene v štiri skupine s po petimi izbranimi vrstami. Slovenija bo tokrat sodelovala le z moško ekipo, naši košarkarji pa se bodo v skupini B pomerili z domačo Avstrijo, Latvijo, Avstralijo in Združenimi državami Amerike.

Velja spomniti, da so razmerja moči v košarki 3×3 lahko precej drugačna od tistih v klasični košarki. Tako so na primer trojice iz ZDA že večkrat izgubile proti na papirju precej slabšim nasprotnikom, Mongolija je redno med najboljšimi reprezentancami na svetu, na svetovnem prvenstvu pa tokrat sodeluje tudi Madagaskar, ki sicer kljub svoji velikosti trpi kronično pomanjkanje vrhunskih športnikov.

Slovenske barve bodo na tem SP branili Adrian Hirschmann, Blaž Janežič, Jure Ličen in Jakob Strel, selektor pa je Matic Vidic. Naši so si udeležbo na SP priigrali šele na začetku maja z zelo dobrimi nastopi na kvalifikacijskem turnirju v Izraelu. Slovenija bo nastope na Dunaju pričela jutri (v sredo, 31. maja), ko se bo najprej ob 17.35 uri pomerila z Avstrijo ter nato ob 19.45 še z Latvijo.

Po dnevu premora v četrtek se bodo naši v petek ob 17.10 srečali z Avstralijo ter ob 19.20 še z Združenimi državami Amerike. “Prvouvrščena reprezentanca se bo uvrstila neposredno v četrtfinale, druga in tretja pa bosta odigrali dodatno tekmo za preboj med najboljših osem proti tekmecem iz skupine C. V soboto, 3. junija bodo na sporedu tekme repešaža, osmine finala in četrtine finala, v nedeljo, 4. junija pa polfinalni obračuni ter dvoboji za medalje,” so še pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije.

Sicer je Slovenija na SP 2016 in 2018 na Kitajskem in na Filipinih osvojila bronasto medaljo, a tokrat ni med favoriti, saj bo nastopila z najmlajšo ekipo tega SP. Vsekakor pa se bodo fantje potrudili po najboljših močeh in poskusili presenetiti vse po vrsti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.