Naslovnica Kronika Policijski udarec za preprodajalce drog iz Posavja

Policijski udarec za preprodajalce drog iz Posavja

Avtor: Spletno Uredništvo
Novomeški kriminalisti so ponovno razkrili delovanje večje kriminalne združbe in pridržali enajst osumljencev. Združba se je ukvarjala predvsem s prepovedanimi drogami, a so policisti poleg različnih vrst opojnih substanc našli tudi orožje in celo ukradeno motorno kolo.
Policijski udarec za preprodajalce drog iz Posavja

Fotografija zaplenjenih substanc in orožja (foto: policija.si)

Novomeški kriminalisti so v izjavi za javnost predstavili pravkar zaključeno preiskavo o kriminalni združbi, ki se je na območju Posavja od začetka leta 2022 ubadala s prepovedanimi drogami. Ključna člana te ekipe sta bila 27-letni in 21-letni osumljenec, oba iz Posavja. Slednja sta kokain, konopljo, amfetamine in MDMA nabavljala pri različnih dobaviteljih iz Slovenije, predvsem iz Ljubljane.

Nato sta nedovoljene substance preprodajala končnim odjemalcem preko dveh različnih mrež prekupčevalcev, ki sta bili del te kriminalne združbe. A le do včeraj, ko so novomeški kriminalisti na območju Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane in Maribora pri 27 osebah opravili 25 hišnih preiskav, nazadnje pa so pridržali 11 ljudi. Večina tej oseb je sicer povratnikov po podobnih kaznivih dejanj s področja mamil.

»Eden izmed osumljencev je na prestajanju večletne zaporne kazni in je kazniva dejanja izvrševal, ko je bil na prostih izhodih. Enajstim osumljencem, starim med 21 in 66 let, so odvzeli prostost in zanje odredili policijsko pridržanje. Med njimi so tudi štirje osumljenci z območja Ljubljane, od katerih sta vodilna člana hudodelske združbe odkupovala prepovedano drogo,« so ob zaključku akcije pojasnili s Policije.

In kakšen je bil tokrat izplen? Policija je zasegla 2 kosa orožja s strelivom, denar, elektronske naprave, okoli 100 gramov heroina, 30 gramov kokaina, 92 tablet ekstazija in 10 gramov konoplje, našli in zasegli pa so tudi motorno kolo, ki se je izkazalo za ukradeno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.