Naslovnica Kronika Policijski avto je v Šmarjeti zadelo vsaj 20 krogel

Policijski avto je v Šmarjeti zadelo vsaj 20 krogel

Avtor: Spletno Uredništvo
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so danes predstavili svoje ugotovitve v primeru strelskega incidenta v Šmarjeti, ko je minuli četrtek moški streljal na policistko in policista, nato pa si je hotel sam vzeti življenje. Kljub temu, da je bila pri streljanju policistka lažje ranjena,  bi lahko prišlo do precej hujšega razpleta, saj je vinjeni 62-letni možakar v policijski avto izstrelil vsaj 20 krogel.
Policijski avto je v Šmarjeti zadelo vsaj 20 krogel

Nedvomno sta imela policista srečo, da je od 20 krogel zadela le ena in še ta rana ni bila nevarna (foto: policija.si)

Kriminalistična policija PU Novo mesto je danes razkrila, kaj se je v četrtek 6. julija dogajalo v Šmarjeti. Tam sta 35-letna policistka in 25-letni policist s Policijske postaje Novo mesto nekaj po 14. uri med kontrolo prometa ustavila 62-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredila sta preizkus glede prisotnosti alkohola in možakar je sredi belega dneva napihal kar 0,69 miligramov alkohola/l izdihanega zraka (po starem 1,4 promila).

Seveda sta mu odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, kršitelj, ki se je z ugotovitvami strinjal in je tudi podpisal zapisnik o alko-testiranju, pa si je medtem tudi uredil prevoz do doma in si zagotovil odvoz vozila. Zdelo se je, da je s tem vsega konec, a se je šele začelo. Le 8 minut kasneje se namreč kršitelj z istim vozilom sam vrnil na kraj postopka, iz avtomobila vzel dolgocevno strelno orožje in takoj začel streljati na policista.

»Storilec je po streljanju je pobegnil, kasneje je bil najden hudo poškodovan na dvorišču stanovanjske hiše. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po zadnjih informacijah je zaradi hudih poškodb njegovo življenje še vedno ogroženo,« je v današnji izjavi za javnost povedal Matjaža Štern, pomočnika vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Novo mesto. Pri streljanju je bila policistka lažje ranjena.

Ona in njen kolega sta vseeno imela srečo, saj so kriminalisti nato na kraju streljanja v Šmarjeti našli 22 tulcev, strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija pa so ugotovili, da je policijski avto zadelo vsaj 20 krogel. Na fotografiji so sicer označili 24 domnevnih lukenj, a je možno, da so nekaj primerih poškodbe povzročile drobci krogel, ali za kosi avtomobila, ki so se ob dotiku s kroglo razleteli naokrog.

Strelec je nato na domačem dvorišču poskusil narediti samomor s pištolo (z malokalibrskim revolverjem), tudi zato je sledila še kriminalistična preiskava za morebitnim drugim orožjem. Nazadnje so policisti našli in zasegli še 4 kose dolgocevnega orožja (puške), za katero osumljenec ni imel dovoljenj, ter več različnih nabojev za vse to orožje.

Med zaseženim orožjem je bila tudi ruska brzostrelka ‘Špagin’, s katerim naj bi tudi streljal na policiste. Osumljenca čaka kazenska ovadba zaradi dvojnega poskusa umora, za katero je predvidena kazen najmanj 15 let zapora. Če bo preživel, seveda.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.