Naslovnica Kronika Policija je pozivala k previdnosti in demantirala zgodbo o posilstvu

Policija je pozivala k previdnosti in demantirala zgodbo o posilstvu

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je ta konec tedna objavila poziv k previdnosti zaradi vremenskih razmer, pred prihajajočimi počitnicami in prazniki objavila opozorilo glede gneče na cestah in okrog pokopališč ter tudi opozorilo tudi pred tatovi. Poleg tega je odločno zanikala, da bi v ljubljanskem Tivoliju prišlo do posilstva mlajše ženske.
Policija je pozivala k previdnosti in demantirala zgodbo o posilstvu

Prizor po včerajšnji vremenski ujmi lepo kaže, da nas na cesti lahko doleti marsikaj (foto: policija.si)

V času okrog Dneva mrtvih je predvsem v bližini pokopališč, pa tudi na mejnih prehodih in cestah, ki povezujejo večje kraje, moč pričakovati opazno večjo gnečo na cestah. Poleg tega so v naslednjih dneh na vrsti tudi jesenske šolske počitnice, kar bo malce spremenilo ritem običajnega prometa po državi. Če k temu dodamo še muhasto vreme in lokalno zelo intenzivne padavine, ki so že včeraj povzročale preglavice v prometu, je poziv k previdni vožnji povsem na mestu.

Previdnost pa ne bo odveč tudi zaradi tatov. »Z ustreznim samozaščitnim ravnanjem lahko preprečite marsikatero neprijetnost. Ob obisku pokopališč pazite na svoje predmete, izognite se gneči z uporabo javnih prevoznih sredstev, če se odpravljate na pot, preverite stanje na cestah in mejnih prehodih, ob odhodu od doma pa zavarujte svoje nepremičnine,« svetujejo s Policije, kjer ugotavljajo tudi, da so avtomobili na parkiriščih pokopališč priljubljene tarče tatov.

Spomnili so še, da med prazniki velja Odredba o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji ( v torek, 31. oktobra, in v sredo, 1. novembra, med 8. in 21. uro) in da zaradi poostrenega nadzora na mejah v širši regiji ponekod utegne priti tudi do zastojev. Poleg tega predprazničnega varnostnega opozorila pa Policija konec tedna objavila še poseben uraden demanti, sicer kar ne počne prav pogosto.

»V javnosti smo zaznali, da se širi neresnična informacija o posilstvu mladega dekleta v parku Tivoli v Ljubljani. Kljub temu, da smo zainteresiranim javnostim že pojasnili, da se dogodek ni zgodil in da nismo prejeli prijave kakršnegakoli podobnega dogodka na tem območju, pa posamezniki še vedno širijo lažno novico in s tem zavajajo in vznemirjajo javnost,« je Policija domnevno posilstvo odločno zanikala. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.