Naslovnica Kronika Poletje je čas dopustov in vlomov v prazna stanovanja

Poletje je čas dopustov in vlomov v prazna stanovanja

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar se pričenja poletje, ko veliko ljudi odpotuje na počitnice in se poveča število vlomov in tatvin v praznih stanovanjih. Zato prav danes po vsej EU že petič poteka ‘EU Focus Day’, ki je namenjen prav preprečevanju vlomov v stanovanjske objekte.
Poletje je čas dopustov in vlomov v prazna stanovanja

Za izboljšanje varnosti vašega stanovanja je na voljo nekaj preprostih trikov (foto: policija.si)

Letos v preventivni akciji ‘EU Focus Day’ sodeluje 23 evropskih držav in sicer so to Albanija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Francija, Grčija, Irska, Islandija, Madžarska, Španija, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Malta, Poljska, Portugalska, Romunija ter tudi Slovenija. Vse aktivnosti potekajo pod okriljem EUCPN (The European Crime Prevention Network).

»Številni evropski državljani so že bili žrtve vlomov. Na srečo je vlome mogoče preprečiti, preventivno ukrepanje pa je veliko cenejše od morebitne škode, ki bi nastala pri vlomu. S preventivno kampanjo želijo EUCPN, kot tudi več evropskih držav, Europol in Evropska komisija okrepiti boj proti tem kaznivim dejanjem, in sicer s seznanjanjem državljanov, kako lahko zaščitijo svoje domove,« so informacije o današnji akciji posredovali s slovenske Policije.

V sklopu varnostno -preventivne akcije, poimenovane ‘#StopDomesticBurglaries’, so pripravili poseben video, kjer je predstavljeno, kateri ukrepi so najučinkovitejši za preprečevanje vlomov ter obenem zagotavljajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Analize sicer kažejo, da vlomilce od lahko učinkovito odvrnejo že izboljšave oken in ključavnic na vratih, namestitev zunanjih senzorskih luči in avtomatsko prižiganje notranjih luči.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.