Naslovnica Trendi Pogumna miš proti antičnemu bogu morja Pozejdonu

Pogumna miš proti antičnemu bogu morja Pozejdonu

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v slovenskih kinodvoranah obeta le ena novost, ki je namenjena predvsem otrokom in družinam. Gre za animirano fantazijsko pustolovščino, ki v Sloveniji nosi naslov ‘Starodavna mišologija’.
Pogumna miš proti antičnemu bogu morja Pozejdonu

Prizor na napovednem plakatu animiranega filma (foto: cineplexx.si)

Edina kinematografska premiera prihajajočega tedna, ki bo pri teden mesec julija, bo film ‘Starodavna mišologija’. Gre za animirani film, v katerem ima glavno vlogo miš po imenu Pika. Pika je ambiciozna in drzna miška, ki živi v antični Grčiji, sanja pa o tem, kako bi rada postala pustolovka in junakinja. Ko njeno domovino nepričakovano ogrozi sam bog morja Pozejdon, se neustrašna Pika odloči rešiti svoje mesto.

»Kljubuje vsem možnostim, bogovom in željam svojega mačjega prijatelja Sama se poda na epsko morsko odpravo, da bi rešila svoje mesto. Ko Pika in njena ekscentrična posadka izplujejo, se na poti soočijo z velikansko hobotnico z izcedkom iz nosu, posadko prijaznih sicilijanskih mafijcev ter s številnimi bitji grške mitologije,« razkriva napovednik animiranega filma, ki govori o tovarištvu, navdihu in pogumu.

Film ‘Starodavna mišologija’, ki v originalu nosi francoski naslov ‘Pattie et la colère de Poséidon’ (oziroma v pravilnem slovenskem prevodu: ‘Pati in Pozejdonova jeza’), je torej animirana fantazijska mišja pustolovščina, postavljena v antični svet. Ni preveč jasno, zakaj je naslov filma v slovenski verziji povsem spremenjen.

Še manj je jasno, zakaj se Pati, ki je tudi pri nas okrajšava za ime Patricija, preimenuje in postane Pika. Sicer je bil režiser te filmske produkcije David Alaux, distributer za slovensko tržišče je podjetje Blitz film & video distribution, ta animirani film pa bo predvajan v sinhronizirani verziji.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.