Naslovnica Trendi Nova Osvežilna fronta za uvod mladinsko-počitniški program

Nova Osvežilna fronta za uvod mladinsko-počitniški program

Avtor: Spletno Uredništvo
Na TV Slovenija so za prihajajoče dni napovedali celo serijo programskih novosti. V soboto se pričenjata novi sezoni oddaj ‘Osvežilna fronta’ in ‘NaGlas!’, v ponedeljek pa starta še petdnevni poseben dopoldanski počitniški program za mlade gledalce.
Nova Osvežilna fronta za uvod mladinsko-počitniški program

Napovedna grafika nove sezone Osvežilne fronte (foto: rtvslo.si)

Mladinska oddaja ‘Osvežilna fronta’ ta konec tedna pričenja z novo sezono oddaj, s temeljito predstavljenimi temami, ki zanimajo najstnike, bodoče najstnike in pogosto tudi njihove starše. Osvežilna fronta bo predvajana vsako drugo soboto ob 10.40 na 1. programu TV SLO, premiera nove sezone pa bo že v soboto, 28. oktobra. Med prvimi temami, ki se jim bodo ustvarjalci oddaje posvetili, bodo varen seks, spanje, ustrahovanje, hitra moda in bonton.

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so še opozorili, da bodo vsebine Osvežilne fronte objavljene tudi na družabnih omrežjih Facebook, TikTok, na Youtube kanalu Osvežilne fronte ter na spletnih straneh skit.rtvslo.si in tudi na cist-hudo.rtvslo.si.  Pojutrišnjem, v soboto, pa bo ob 12.35 na TV SLO 1 na vrsti še premiera nove sezone oddaje ‘NaGlas!’, ki bo tokrat gostila vizualnega umetnika Vuka Ćosića.

 »Gledalci bodo ponovno lahko spremljali prispevke v albanskem, bosanskem, črnogorskem, hrvaškem, makedonskem in srbskem jeziku. RTV Slovenija na ta način potrjuje zavezanost poslanstvu javne televizije – to pa je negovanje jezikov, kultur in ohranjanje identitet številnih pripadnikov omenjenih etničnih skupnosti,« so pojasnili s TV SLO in spomnili, da ta mednarodno obarvana  oddaja sodi v okrilje slovenske zakonodaj in tudi pod Konvencijo o varstvu človekovih pravic Sveta EU.

Sobotna Osvežilna fronta pa bo obenem uvod v poseben program za šolarje, ki so ga na TV Slovenija pripravili za prihajajoče počitnice. Od ponedeljka 30. oktobra do petka 3. novembra se bo na TV SLO 1 vsako jutro se bo nekaj minut po 9. uri pričela serija oddaj za mlade, ki bo trajala vse do poldneva. Najprej bo na sporedu nova serija ‘Počitniški izzivalci’, sledile bodo risanke in nato še premiere mladinskih oz. otroških filmov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.