Naslovnica Kronika Nočna tatvina dragocenih očal v Ajdovščini

Nočna tatvina dragocenih očal v Ajdovščini

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je danes objavila novo prošnjo za pomoč. Sicer tokrat ne gre za iskanje izginule osebe, ampak za pomoč pri odkritju storilcev nočnega vloma v Ajdovščini, kjer so kriminalci oropali trgovino z očali in odnesli presenetljivo bogat plen. Eno izginulo osebo pa so dejansko prečrtali s seznama in sicer je bila Ljubljančanka Neja Štante najdena v tujini, z njo pa je bilo vse v redu.
Nočna tatvina dragocenih očal v Ajdovščini

Fotografija očal je le simbolična in ni povezana s primerom (foto: pxhere.com)

Včeraj dopoldan so bili policisti PU Nova Gorica obveščeni, da so nepridipravi ponoči vlomili v poslovne prostore ene od trgovin v Ajdovščini na Goriški cesti. Zaposleni so zjutraj ob prihodu na delo hitro ugotovili, da so kriminalci ukradli večje število očal in drugih predmetov. Sicer je v skopem policijskem obvestilu govora o le enem lopovu, vendar običajno obstaja tudi možnost, da mu je še kdo pomagal.

Novogoriški kriminalisti in policisti PU Nova Gorica, ki so se lotili primera, so kmalu zaključili, da je bila s tem kriminalnim dejanjem neimenovani gospodarski družbi povzročena presenetljivo velika materialna škoda, ki naj bi po prvih ocenah znašala več deset tisoč evrov. Točen znesek oškodovanja in natančne količine ukradenih predmetov bo znana šele, ko bodo v podjetju opravili podrobno inventuro in javili podatke policistom.

Policija med izvajanjem ostalih aktivnosti prosi za kakršnekoli informacije o vlomu, tatvini ali odnesenem plenu. Podatke se lahko sporoči policistom Policijske postaje Ajdovščina, oz. se lahko posredujejo prek preostalih običajnih kontaktnih kanalov Slovenske Policije. Ta teden so na primer policisti dobili informacijo, da je bila sredi marca ponovno izginula Ljubljančanka Neja Štante tokrat najdena v tujini, z njo pa je vse v redu.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.