Naslovnica Gospodarstvo Mednarodni dan marketinga in Slovenska marketinška konferenca

Mednarodni dan marketinga in Slovenska marketinška konferenca

Avtor: Spletno Uredništvo
V Evropi in tudi v Sloveniji smo pravkar obeležili Mednarodni dan marketinga. Brez dobro delujočega marketinga si uspešnega gospodarstva v današnjih časih najbrž sploh več ne moremo predstavljati, Mednarodnemu dnevu marketinga pa se bodo pri nas posvetili tudi na osrednjem marketinškem dogodku leta – Slovenski marketinški konferenci, ki bo od jutri dalje potekala v Portorožu.
Mednarodni dan marketinga in Slovenska marketinška konferenca

Eno od rednih izobraževanj Društva za marketing Slovenije (foto: arhiv DMS/Mediade)

Z Društva za marketing Slovenije (DMS) so spomnili, da je 27. maj za Mednarodni dan marketinga razglasilo Evropsko marketinško združenje (EMC) in sicer zato, ker se je na ta dan leta 1931 v Chicagu rodil Philip Kotler, ameriški profesor, priznani marketinški praktik in teoretik. Ta dan je sicer posvečen promociji marketinga, krepitvi vrednosti marketinga v poslovnem svetu in tudi v širši družbi ter k poudarjanju ponosa na marketinški poklic.

Mednarodni dan marketinga bodo letos v Sloveniji obeležili tudi na osrednjem marketinškem dogodku leta – Slovenski marketinški konferenci. Le-ta bo namreč na sporedu jutri in pojutrišnjem (v torek in sredo, 30. in 31. maja), vso dogajanje pa bo potekalo v portoroškem kongresnem centru Bernardin, kjer bodo tudi slovesno proglasili nagrajence za marketinško odličnost za leto 2023.

»Marketinška funkcija je danes še kako živa, ‘marketingaši’ pa veljajo za multidisciplinarne strokovnjake, ki so s ‘prirojeno’ sposobnostjo prilagajanja, dobro mero agilnosti in inovativnosti odlično pripravljeni na sodobni čas. Marketing ostaja ključna funkcija v sodobnem poslovnem okolju, saj lahko uspešno ustvarja vrednost za uporabnike in podjetje kot celoto,« je pred kongresom dejala izvršna direktorica DMS Tanja Kavran.

Sicer DSM skrbi za razvoj in ugled marketinga kot stroke in znanosti v Sloveniji, to pa počne prek organizacije strokovnih dogodkov in izobraževanj. DSM trenutno združuje več kot 600 strokovnjakov, njihov cilj pa je, da bi bila do leta 2030 funkcija (izvršnega) direktorja oziroma direktorice marketinga (CMO – Chief Marketing Officer) prisotna v najmanj 40 odstotkov vseh uspešnih slovenskih podjetij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.