Naslovnica Kronika Med akcijo za večjo varnost kolesarjev so našteli 2222 kršitev

Med akcijo za večjo varnost kolesarjev so našteli 2222 kršitev

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila rezultate pravkar končane akcije za večjo varnost kolesarjev. Rezultati zbujajo skrbi, saj so policisti našteli kar 1.985 kršitev pri kolesarjih in 237 kršitev pri voznikih motornih vozil. Skupno torej 2222 kršitev.
Med akcijo za večjo varnost kolesarjev so našteli 2222 kršitev

Rezultati zadnje akcije za večjo varnost kolesarjev niso ravno spodbudni (foto: FB Policija)

Policija je objavila številke pravkar zaključene vsedržavne akcije za večjo varnost kolesarjev, ki je potekala od 15. maja pa do 3. junija letošnjega leta. V tem času so policisti vneto preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila in kako se do kolesarjev obnašajo ostali vozniki. Rezultati akcije so bili vse prej kot zadovoljivi, saj so policisti našteli kar 1.985 kršitev pri kolesarjih in 237 kršitev pri voznikih motornih vozil.

“Policisti smo bili pozorni predvsem na kršitve, ki so med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč. Preverjali smo, ali kolesarji vozijo v napačno smer, ali upoštevajo prometno signalizacijo (predvsem rdečo luč na semaforju), psihofizično stanje kolesarjev, prevoz otrok na kolesu in uporabo kolesarskih čelad, nadzorovali smo tudi vožnjo po pločnikih, nepravilno in tesno prehitevanje kolesarjev, neupoštevanje pravil o prednosti itd.

Pozorni pa smo bili tudi na odnos ostalih prometnih udeležencev do kolesarjev, predvsem voznikov motornih vozil, ki marsikdaj s prehitro vožnjo, izsiljevanjem prednosti in prehitevanjem preblizu ogrožajo kolesarje,” so pojasnili s Policije. Poleg tega pa so kar 1.127 kolesarjev preizkusili z alkotestom in našli 47 takšnih, ki so dejansko kolesarili pod vplivom alkohola. Za 1.580 kršiteljev je bilo izrečeno le opozorilo, za preostalih 642 pa so najbrž kar lepo napisali kazni.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.