Naslovnica Šport Kekov seznam za prvi dve kvalifikacijski tekmi za Euro 2024

Kekov seznam za prvi dve kvalifikacijski tekmi za Euro 2024

Avtor: Spletno Uredništvo
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je danes oznanil imena igralcev, ki jih je povabil za prihajajoči prvi dve tekmi kvalifikacij za EP 2024. Na seznamu sta dve novosti – branilec ruskega Sočija Vanja Drkušić in napadalec Maribora Žan Vipotnik.
Kekov seznam za prvi dve kvalifikacijski tekmi za Euro 2024

Slovenija bi morala na vsak način zmagati na prvi tekmi v Astani, sicer bo potem vse težje  (foto: nzs.si)

Slovenska članska nogometna reprezentanca bo kvalifikacije za naslednje Evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto 2024 gostila Nemčija, pričela za najdaljšim možnim gostovanjem na evropskem kontinentu. Slovenija bo namreč v torek 23. marca gostovala v Kazahstanu, natančneje na Astana Areni. Stadion se nahaja v prestolnici države, ki se od lani spet imenuje Astana (pred tem pa je bila tri leta poimenovana Nur Sultan).

Nato v nedeljo 26. marca Slovenijo v Stožicah čaka še prvi domači obračun teh kvalifikacij s San Marinom, za katerega je bilo po podatkih Nogometne zveze Slovenije (NZS) prodanih že najmanj 4000 vstopnic. Sicer so v kvalifikacijski skupini H še reprezentance Danske, Finske in Severne Irske, zato bi bili dve slovenski zmagi na prvih dveh tekmah najboljše možno izhodišče za naslednje boje.

“Če Kazahstance pogledaš na hitro, je razlika med njihovim igranjem doma in na gostovanjih. Nekaj vpliva tudi umetna trava. Fizično so dobra ekipa, imajo svoj ritem, so agresivni. Reprezentanca, proti kateri nam ni treba biti ponižen, je pa treba biti spoštljiv in odločen,” je o prvih nasprotnikih naših povedal selektor Matjaž Kek. Na EP se bo sicer neposredno uvrstilo 10 zmagovalcev skupin in 10 drugouvrščenih reprezentanc.

Zadnje 3 potnike na EP bodo dale dodatne kvalifikacije Lige narodov, ki bodo na sporedu šele marca prihodnjega leta 2024. Selektor Kek je danes na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, ki jih je povabil za prihajajoči tekmi. Novosti sta branilec ruskega Sočija Vanja Drkušić in napadalec Maribora Žan Vipotnik, nekaj zdravstvenih težav pa imata Andraž Šporar in Domen Črnigoj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.