Naslovnica Šport Istrski kolesarski maraton za konec sezone

Istrski kolesarski maraton za konec sezone

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska Istra bo konec tedna gostila še zadnjo večjo športno prireditev letošnjega leta za kolesarje. Na sporedu je namreč Istrski kolesarski maraton, ki je namenjen rekreativcem vseh starosti.
Zadnji metri klanca pri vzponu na Boršt, ki se sicer nahaja na sredini trase (foto: KD Raketa)

Po kolesarskih državnih prvenstvih v cestni vožnji, državnemu prvenstvu v kronometru,  triatlonskemu državnem prvenstvu in prestižnemu triatlonu I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria bodo kolesarji še zadnjič letos množično obiskali Slovensko Istro. Na sporedu bo namreč Istrski kolesarski maraton, ki je namenjen vsem rekreativcem, saj ob bogatem programu ponuja različno dolge, oziroma različno zahtevne trase.

Dvodnevna prireditev se bo začela v soboto (2. oktobra), prvi dan pa bo namenjen predvsem družinam. Organizatorji Istrskega kolesarskega maratona iz lokalnega Kolesarskega društva Raketa pripravljajo festival mobilnosti, poligon varne vožnje za otroke, mini maratonom s kolesi ali poganjalčki za otroke do 6 let ter družinski kolesarski izlet po Kopru, pa tudi gledališke predstave za otroke.

»Osrednji dogodek vikenda bo v nedeljo (3. oktobra) in sicer tradicionalni kolesarski maraton na treh trasah (10, 49 in 82 km). Dogajanje v centru Kopra bo celodnevno, z Istrsko tržnico lokalnih ponudnikov kulinarike, obrti, tematskih kolesarskih poti in kulturo-glasbeno-plesnim programom. Maraton je rekreativne narave, brez merjenja časa,« so še pojasnili organizatorji prireditve iz Kolesarskega društva Raketa.

Vendar pa so vseeno tudi letos dodali tudi nekoliko bolj tekmovalni segment in bo na najdaljši (82 kilometrski) trasi organizirano merjenje časa na vzponu na Boršt, za kar bodo nato po koncu maratona najboljši vzpenjalci tudi posebej nagrajeni. Sicer so s spletnimi prijavami organizatorji že zaključili prejšnji teden, bodo pa prijave sprejemali še na licu mesta neposredno pred startom maratona.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.