Naslovnica Šport Finale Pokala Terme Olimia

Finale Pokala Terme Olimia

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta konec tedna bo na vrsti prvi vrhunec domače klubske futsal sezone. V soboto in nedeljo, 2. in 3. marca, bo v Podčetrtku potekal finalni turnir slovenskega pokala, na keteremu bodo letos igrale ekipe Maribor FN, Dobovec MB Monting, Litija in Bronx Škofije. Obeta se spektakel, kjer so možna tudi presenečenja. 

Tako so se lani prve zmage v finalu Pokala Slovenije veselili nogometaši Dobovca in njihovi navijači (foto: nzs.si)

 

Pokal Slovenije v futsalu že vrsto let nosi ime pokrovitelja – Terme Olimia, kjer tudi gostijo zaključni turnir najboljše četverice. Letos so se v final four uvrstile ekipe, ki so najboljše, ali imajo v pokalnem tekmovanju veliko izkušenj. Dobovec, Maribor in Litija namreč trenutno z naskokom krojijo vrh lestvice 1. SFL, četrta – Bronx pa se je v zadnjih treh letih vsakič prebil med najboljše štiri na finalni turnir pokala. 

V letošnji izvedbi Pokala Terme Olimia se bosta v soboto ob 17. uri v prvem polfinalnem dvoboju najprej srečala FC Litija in Dobovec MB Monting. Na tem srečanju naj bi bili igralci Dobovca v rahli prednosti. Dobovec je namreč trenutno vodilna ekipa 1. SNL in ima pred Litijani na lestvici kar 14 točk prednosti, poleg tega pa bo imel glasno podporo s tribun. 

V drugem polfinalnem paru sta se znašli moštvi KMN Bronx Škofije in FutureNet Maribor. Ta tekma se bo v soboto pričela ob 19.30, favoriti pa so Mariborčani. Slednji so na prvenstveni lestvici le dve točki za vodilno Litijo, medtem ko je Bronx šele šesti in je zbral kar 25 točk manj od vijoličastih. Toda Škofjoti so specialisti za pokalne tekme in so leta 2013 prav v Podčetrtku celo osvojili Pokal Slovenije.

Tudi sicer so presenečenja osrednja značilnost pokalnih tekmovanj v vseh koletkivnih športih z žogo. Oba zmagovalca polfinalnih tekem pa bo najtežja naloga vikenda čakala v nedeljo, ko se bo ob 19.15 začel še veliki finale. Čeprav je tudi ta termin prirejen potrebam neposrednega televizijskega prenosa na Sportklubu, je precej bolj ‘normalen’ od nedavnega finala slovenskega pokala v košarki (16.30???).    

Sicer bosta že polfinalni tekmi na voljo v neposrednem spletnem prenosu na futsal.si, nogometni konec tedna v Podčetrtku pa bosta zaznamovala tudi izbora za naj igralca leta 2018 in za naj igralko leta 2018. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.