Naslovnica Magazin EU partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu

EU partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu

Avtor: Spletno Uredništvo
Združenja EU, podjetja, organizacije, sindikati, univerze, ponudniki usposabljanja in nacionalna združenja ob podpori Evropske komisije pravkar zagnali novo ‘Partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu’. V tem partnerstvu kot prvi iz Slovenije sodeluje tudi Šolski center Nova Gorica.
EU partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu

Brez digitalnih veščin je že danes poslovno delovanje v EU nemogoče (foto: slovenia.representation.ec.europa.eu)

Procesi digitalizacije EU se nadaljujejo. Tokrat so z Evropske komisije sporočili, da je bilo pravkar vzpostavljeno novo ‘Partnerstvo za znanje in spretnosti v digitalnem ekosistemu’. Po ustanovitvi podobnih partnerstev  v drugih industrijskih ekosistemih je to novo partnerstvo del ‘Pakta za znanja in spretnosti’. Ta zaveza je namenjena k enemu od treh temeljnih socialnih ciljev EU – da se do leta 2030 vsaj 60 % odraslih letno udeležuje digitalnih usposabljanj.

»Danes so združenja EU, podjetja, organizacije, sindikati, univerze, ponudniki usposabljanja in nacionalna združenja ob podpori Komisije vzpostavili novo partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu. Znotraj partnerstva sodeluje tudi Šolski center Nova Gorica,« so pojasnili z Evropske komisije. Partnerstvo bo sicer delovalo usklajeno z vsemi cilji digitalnega in zelenega prehoda evropskega gospodarstva.

Prek njega bo omogočeno izpopolnjevanje in prekvalificiranje delavcev, prav tako naj bi privabilo več ljudi v digitalno industrijo , imelo hkrati veliko vlogo pri prilagajanju gospodarstva EU na nove razmere. Digitalna znanja so že danes ključna za veliko večino podjetij v Evropski uniji, evropskim delavcem pa se zaradi pridobitve teh temeljnih znanj obeta lažje iskanje služb.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.