Naslovnica Šport ACH Volley Ljubljana po drami že dvajsetič prvak Slovenije

ACH Volley Ljubljana po drami že dvajsetič prvak Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so ponovno osvojili naslov državnih prvakov, potem ko so tudi na tretji tekmi finala premagali Calcit Volley. Sicer se je moral tokrat ACH vseh pet nizov boriti za vsako točko, na koncu pa je le zmagal. Bilo je 3:2 (28, -24, 20, -22, 12), to pa je za nekdanjo ekipo z Bleda že jubilejni 20. naslov prvakov Slovenije.
ACH Volley Ljubljana po drami že dvajsetič prvak Slovenije

Veselje novih in obenem starih odbojkarskih državnih prvakov (foto: Aleš Oblak/OZS)

Tretja tekma finala prve slovenske moške odbojkarske lige za sezono 2023-24 je postregla z izjemno dramatičnim obračunom, kot se za vrhunec državnega prvenstva tudi spodobi. Ker so igralci ekipe ACH Volley Ljubljana dobili že prvi dve tekmi finala (najprej na domačem parketu s 3:1, potem drugo srečanje v Kamniku s 3:0 v nizih), so bili pred tretjim obračunom v domači Hali Tivoli v vlogi velikih favoritov.

Vendar pa se odbojkarji Calcit Volleya niso nameravali mislili kar predati. Že v prvem setu so morali gostitelji priti do pete zaključne žoge, oziroma do 28 točke, v drugem pa so Kamničani ubranili eno zaključno žogo in potem niz tudi dobili. V tretjem setu je ACH tako pridobil prednost in je nato ni več izpustil iz rok, v četrtem pa so bili igralci iz Kamnika vseskozi za odtenek boljši.

Po izenačenju na 2:2 so odločilni peti niz bolje začeli domačini, ki so manjšo uvodno prednost potem uspeli ubraniti vse do končnega zmagoslavja. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so nazadnje premagali Calcit Volley s 3:2 (28, -24, 20, -22, 12), še tretjič zapored postali državni prvaki in v svojo klubsko zgodovino vpisali izjemen dosežek – to je bil namreč zanje že 20. naslov prvakov Slovenije!

Tretje mesto v 1. DOL za moške so osvojili igralci OK i-Vent Maribor, ki so v tretji tekmi malega finala državnega prvenstva s 3:1 porazili pomursko ekipo Panvita Pomgrad. V ženski konkurenci po prvih treh tekmah igralke Calcit Volleya vodijo proti Novi KBM Branik z 2:1, četrta tekma bo jutri (26. aprila) ob 18. uri v mariborski ŠD Lukna, morebitna peta tekma pa je predvidena za ponedeljek (29. aprila) ob 18. uri v Kamniku.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.