Naslovnica Šport Pokal Medex je minil v znamenju rekordne udeležbe

Pokal Medex je minil v znamenju rekordne udeležbe

Avtor: Spletno Uredništvo
Ženski nogomet v Sloveniji je pravkar doživel enega od vrhuncev sezone. V Radomljah in v Kamniku je na 11. mednarodnem turnirju ‘Medex’ nastopilo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. To je največ v dosedanji zgodovini turnirja, kar kaže, da postaja vse bolj prepoznaven tudi v tujini.
Pokal Medex je minil v znamenju rekordne udeležbe

V Sloveniji se zelo redki nogometni turnirji lahko pohvalijo s takšno mednarodno udeležbo (foto: nzs.si)

Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so pojasnili, da je tokrat v Športnem parku Radomlje in v kamniškem Športnem parku Virtus nastopalo kar 23 klubov, katerih barve je skupno branilo kar 55 ekip. Enajsti mednarodni dekliški nogometni turnir ‘Medex Cup 2024’ je tako minil v znamenju doslej najbolj številne udeležbe, ekipe pa so bile razdeljene v štiri starostne skupine U-9, U-11, U-13 in U-15.

 »Dvodnevni turnir na dveh lokacijah je velik zalogaj za katerikoli klub in ga brez prostovoljcev ne bi uspeli izpeljati. Z delom smo pričeli že pol leta nazaj, zato smo veseli, da se je trud poplačal in smo oba dneva izpeljali z dokaj stanovitnim vremenom. Fantastično je videti toliko deklet in ekip iz več držav na istem igrišču,« je po letošnji izvedbi vse bolj mednarodno prepoznavnega turnirja povedala predsednica ŽNK Radomlje Andreja Leskovšek McQuarrie.

Sicer najmlajše nogometašice v kategoriji U-9 niso igrale na rezultat, v kategoriji U-11 in tudi v U-13 1. mesto osvojila ekipa NK ŠN Maksimir Zagreb plavi pred ŽNK Aluminij, v kategoriji U-15 pa je v finalu v slovaškem sosedskem derbiju Spartak iz Trnave premagal Slovana iz Bratislave. Na koncu so bili z razpletom zadovoljni tako organizatorji, kot tudi NZS in predvsem vse udeleženke turnirja, kar je najboljše zagotovilo, da bo dogodek še rasel.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.