Naslovnica Trendi Svet se je vrnil na Kanal A pod imenom Svet doma

Svet se je vrnil na Kanal A pod imenom Svet doma

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj se je na program Kanala A vrnila informativna oddaja svet, ki so jo pred kratkim ukinili zaradi pandemije in združevanja novinarskih moči na medijski mreži Pro Plus. Svet se je na spored vrnil v malce prenovljeni obliki in se sedaj imenuje Svet doma.

Oddaja Svet se kljub svojemu imenu ukvarja predvsem s slovenskimi, domačimi zgodbami (foto: PR PRO Plus)

 

Pandemija koronavirusa je v nekaj tednih popolnoma spremenila življenja večine Slovencev in tudi programe televizijskih postaj. Tako so pred dnevi na največji zasebni televizijski mreži Pro Plus združili informativne segmente programov POP TV, Kanala A in spletnega mesta 24 ur. Sicer je po nekaj dneh poplava posebnih izdaj poročil marsikomu že dvignila pritisk in so se začeli prvi pozivi, naj POP TV preneha zganjati paniko petkrat na dan.

Vendar je položaj zaradi pandemije zelo resen in kar eni dojemajo kot paniko, drugi imenujejo izčrpno poročanje v korist javnosti. Tako so se na A Kanalu odločili, da gledalcem vrnejo priljubljeno oddaja Svet. Veliki povratek je bil na vrsti včeraj, kot je bilo za Svet že doslej običajno ob 18. uri. Vendar so oddajo malce spremenili, jo poimenovali Svet doma in jo prilagodili trenutnim izrednim zdravstvenim razmeram. 

“V oddaji Svet vam bomo družbo delali v malce spremenjeni obliki, pod imenom Svet doma. Kratkočasili se bomo ob praktičnih nasvetih in trikih, s katerimi bomo preverjali, kaj se dogaja z vašimi gospodinjskimi napravami, npr. s pralnim strojem, ali kako ga celo popraviti. Odgovarjali bomo na najbolj pogosta vsakdanja vprašanja skupaj z gosti, se pozanimali, kako vzpostaviti videoklice, spletno banko in kako postriči vašega družinskega člana in si v zavetju vaših domov urediti celo nohte,« je pojasnila voditeljica Nuša Lesar.

.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.