Naslovnica Slovenija Sprostitve omejitev za šport in rekreacijo

Sprostitve omejitev za šport in rekreacijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska vlada je tudi včeraj nadaljevala s sproščanjem izrednih ukrepov, ki jih je bila v zadnjih dveh mesecih prisiljena sprejeti zaradi izbruha pandemije. Tokrat gre za novosti na področju športa in rekreacije. S 23. majem se namreč spet odpirajo igrišča, telovadnice in dvorane. 

Sprostitve omejitev za šport in rekreacijoKljub vem sprostitvam pa je potrebno še naprej upoštevati priporočila NIJZ (foto: FB Poslovna liga)

 

Vlada je že predvčerajšnjim pripravila novelo ‘Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti’, s katero se bodo sprostile omejitve preventivnih zdravstvenih ukrepov na področju športa, včeraj pa so novosti predstavili tudi na tiskovni konferenci. Od ponedeljka, 18. maja, so tako spet dovoljeni športna vzgoja otrok in mladine, izvajanje programov usposabljanj za strokovno delo v športu ter tudi uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi v okviru vzgojno-izobraževalnih zavodov.

»Teden dni kasneje, 23. maja, pa se dovolijo: prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni in vrhunski šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov in šport starejših. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi, tudi v šolskih telovadnicah,« so pojasnili z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZS).

Po novem odlok dovoljuje stik med udeleženci športnih aktivnosti – pa naj gre za treninge ali tekmovanja. Še največja novost je torej ta, da se bodo vse telovadnice, igrišča in športne dvorane ponovno odprle s 23. majem, s tem dnem pa se lahko spet prične tudi rekreacija na področju moštvenega športa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.