Naslovnica Šport Slovenski nogomet se junija vrača na igrišča, če bo šlo vse po načrtih NZS

Slovenski nogomet se junija vrača na igrišča, če bo šlo vse po načrtih NZS

Avtor: Spletno Uredništvo

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je danes odločil, da se do konca izpelje sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije in v Pokalu Slovenije, za drugoligaše in prvo žensko ligo pa je tekmovanja dokončno konec.

 Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju je že gostil tudi mednarodne tekme mlajših selekcij, letos pa se mu očitno obetajo zadnja tri srečanja tekmovanja za Pokal Slovenije, čeprav točni datumi še niso znani (foto: nzs.si) 

 

Z Nogometne zveze Slovenije so oznanili, da je Izvršni odbor sprejel odločitev, po kateri se bo tekmovanje v Prvi ligi Telekom Slovenije nadaljevalo v juniju. Želja je, da se domače nogometno prvenstvo zaključi na igriščih in ne z odločitvami funkcionarjev. NZS bi rada izpeljala še zaključni del tekmovanja za Pokal Slovenije, a v nekoliko spremenjeni, bolj strnjeni obliki. Tako naj bi bila po novem tudi v polfinalu le ena tekma, eno srečanje pa bi bilo enako kot doslej tudi v finalu.

Obe polfinalni tekmi Pokala Slovenije Kalcer Radomlje : Nafta in Mura : Aluminij naj bi se odigrali v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, brez prisotnosti gledalcev. Poleg zaključka prvenstva in pokala Slovenije za sezono 2019-20 naj bi se odigrale le še kvalifikacije za popolnitev  PLTS za sezono 2020-21. Vodilni drugoligaš Koper se vrača v prvo ligo, drugouvrščena Gorica pa naj bi počakala, da se izteče še preostalih  11 krogov v prvi ligi in šele potem z devetouvrščeno ekipo odigrala dodatne kvalifikacije.

Oba omenjena kluba, kot tudi vsi ostali pa morajo kot vsako leto v naslednjih tednih pridobiti tudi licenco za nastopanje, sicer iz prve lige ne bo nič, ne glede na rezultate in uvrstitev na lestvici. Predvsem pa za prva vse predvidene tekme velja, da bodo odigrane le v primeru, da izvedbo tekmovanj dovolijo državni organi oziroma, če ne pride do novih zapletov glede pandemije koronavirusa.

Ostale tekme 2. SNL so odpovedane (ni še jasno, kako bo s popolnjevanjem 2. SNL in vseh štirih lig tretjeligaškega ranga tekmovanj). Odpovedali pa so tudi vse tekme nogometašic v 1. SŽNL. »Podobno kot v 2. SNL se zaključi tudi tekmovanje v 1. SŽNL, kjer se zaradi prekinitve prvakinj ne razglasi, odločitev o udeležencu UEFA Women’s Champions League v sezoni 20/21 pa bo v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja sprejel izvršni odbor NZS na eni od naslednjih sej,« so zapisali na nzs.si.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.