Naslovnica Šport Samo 6 zaporednih zmag bi lahko zacelilo vse sveže rane

Samo 6 zaporednih zmag bi lahko zacelilo vse sveže rane

Avtor: Spletno Uredništvo

Selektor slovenske moške članske reprezentance Veselin Vujović je objavil seznam vabljenih igralcev za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Slovenija se bo v kvalifikacijski skupini 4 pomerila z Latvijo, Estonijo in z Nizozemsko, zato je absolutni favorit za napredovanje. 

trening2017 Vujovic 2Naslednejga evropskega prvenstva, ki bo leta 2020 potekalo v Avstriji, na Norveškem in na Švedskem, Slovenija res ne bi smela zgrešiti (foto: rzs.si)

 

Po neuspešnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji, se bodo 21. oktobra v Zrečah znova zbrali slovenski rokometaši ter začeli lov na evropsko prvenstvo 2020, katero bo prvič potekalo v kar treh državah. Slovenija bo tokrat v kvalifikacijski skupini 4 odigrala šest tekem, po dve z Estonijo, Latvijo in Nizozemsko. Slovenija je nesporni prvi favorit v tej skupini in vsaka izgubljena točka bi najbrž že pomenila pravo senzacijo.  

Prvi dve reprezentanci na ekipo selektorja Veselina Vujovića čakata že konec tekočega meseca. 21. oktobra ob 20.15 se bo v Mariboru Slovenija pomerila z Latvijo, štiri dni kasneje pa ob 18.30 po slovenskem času še v Talinu z Estonijo. Slovenski selektor Veselin Vujović se je odločil, da na priprave v Zreče povabi 20 rokometašev, za vsakega izmed dvobojev pa jih bo moral določiti šestnajst.

“Začenjamo z novim ciklom, za kar bo potreben resen pristop. Glede na kvaliteto si zaslužimo, da bi bili prvi v skupini, vendar je potrebno imeti v mislih, da lahkega tekmeca ni. Verjamemo, da nam bo polna dvorana v Mariboru pomagala do zmage. Kar se tiče spiska, na njem ni Kavtičnika in Bezjaka, ki se bosta tokrat odpočila, a nanju računamo v nadaljevanju kvalifikacij. Hkrati pa počasi priključujemo mlade rokometaše, ki igrajo dobro v svojih klubih ali pa so se izkazali na evropskem prvenstvu do 20 let v Celju.

Kapetanski trak bo tokrat nosil Mačkovšek ali Dolenec,” je pojasnil slovenski selektor Veselin Vujović. Sledni tokrat ne bo mogel računati na poškodovanega Gašperja Marguča, v ekipo pa se vrača orgnizator igre Dean Bombač, kar je manjše presenečenje. Zanj so namreč mnogi mislili, da ga je Vujović že pred časom dokončno prečrtal s seznama. Prvič pa sta se na spisku znašla Matic Grošelj ter evropski prvak do 20 let Gregor Ocvirk.

Sicer je slovenska izbrana vrsta ostala na zadnjem evropskem prvenstvu svojim navijačem marsikaj dolžna. Še posebej je bilo boleče, da nas je od boja za medalje in od neposredne uvrstitve na SP (poleg nezibežnih spornih sodniških odločitev) oddaljilo tudi nepoznavanje novejših pravil rokometne igre. Tudi dvojni dodatni kvalifikacijski dvoboj proti Madžarom pa se za naše, tudi zaradi dopuščene grobe igre nasprotnikov, ni niti približno izšel po načrtih.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.