Naslovnica Kronika Peter se je vrnil sam, Žigo in Mitjo pa iščejo v tujini

Peter se je vrnil sam, Žigo in Mitjo pa iščejo v tujini

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila informacijo, da je pred dnevi na jugu Italije izginil 43-letni Mitja Zupan iz Kranja, medtem ko se je v Novem mestu od petka pogrešani Peter Oven včeraj vrnil domov. Sedemnajstletni Dolenjec Žiga Povše, ki je izginil 31. avgusta in ga še vedno iščejo, pa je pristal tudi na seznamu Interpola.
Peter se je vrnil sam, Žigo in Mitjo pa iščejo v tujini

O izginotju Mitje Zupana lokalni časopis v Tarantu še ni objavil nobene informacije (foto: policija.si)

Policisti Policijske postaje Kranj so bili 11. septembra obveščeni, da je že več dni pogrešan 43-letni Mitja Zupan iz Kranja. Slednji je bil nazadnje službeno na jugu Italije, natančneje v pokrajini Apulija in mestu Taranto, domačim pa se je od tam nazadnje oglasil 7. septembra. Pogrešani je visok 163 cm, vitke postave, ima kratko postrižene, redke lase, nosi korekcijske očala in vozi Volkswagnov kombiju črne barve.

Še vedno pa iščejo tudi mladoletnega Žigo Povšeta, ki se je 31. avgusta z domače Dolenjske odpravil peš odpravil neznano kam. Sicer so ga najprej iskali v Prekmurju – v okolici vasi Prosenjakovci, Berkovci, Selo in Čikečka vas. Vendar ga do danes še niso našli, očitno pa so policisti le prišli do določenih informacij, saj so slovenskega najstnika uvrstili na mednarodni Interpolov seznam pogrešanih oseb.  

Žigo Povšeta tako iščejo tudi v tujini, medtem ko drugega nazadnje izginulega Dolenjca ne iščejo več. Policisti so namreč lahko takoj preklicali vse iskalne aktivnosti, potem ko se je od petka (15. septembra) pogrešani 42-letni Peter Oven iz Novega mesta včeraj v večernih urah sam vrnil domov. To so na kratko sporočili s Policijske uprave Novo mesto, več informacij pa niso posredovali.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.