Naslovnica Trendi Pet novih posnetkov najlepših pravljic za otroke

Pet novih posnetkov najlepših pravljic za otroke

Avtor: Spletno Uredništvo

Ob praznovanju 55 –letnice radijske oddaje ‘Lahko noč, otroci!’ so na Prvem programu Radia Slovenija pripravili pet prav posebnih izdaj oddaje, ki so jih naslovili ‘Podarimo pravljico’. Tud tako bi radi avtorji polepšali življenje otrok med padmemijo. 

Pet novih posnetkov najlepših pravljic za otrokeZnana igralka Milena Zupančič v oddaji Lahko noč, otroci! (foto: Služba za obveščanje javnosti RTV Slovenija)

 

Oddaja Radia Slovenija ‘Lahko noč, otroci’ je na sporedu že 55 let, v katerih se ni bistveno spreminjala in prav vsa ta leta je ostala izjemno priljubljena med otroci ter tudi med njihovimi starši. Čeprav tega z RTV Slovenija niso posebej poudarjali, gre za izjemno spoštljivo obletnico, sploh zato, ker so v nenehno spreminjajočem se svetu medijev tako dolga predvajanja katerekoli oddaje že pravcati zgodovinski podvig.

»Radijsko pravljico, s katero se čisto vsak dan prevesi v noč in otroke pospremi v svet sanj, so po radijskih valovi brali že drugi dan poskusnega oddajanja Radia Ljubljana, v obliki, kot jo poznamo danes, pa jo lahko poslušamo od leta 1965. Takrat je nastal tudi nepogrešljiv uvod, legendarni avizo Urbana Kodra, ki že v prvih taktih vsakogar popelje v najlepši domišljijski in sanjski svet,« so zapisali na RTV SLO.

Ker oddajo vedno več ljudi posluša prek spleta in med podkasti, so s pomočjo moderne tehnologije radijci poskrbeli, da bo tudi med pandemijo nastalo nekaj novega. Prvi program je namreč poskrbel za kar pet novih posnetkov oziroma interpretacij najlepših pravljic. Med glasovi, ki so obudili najlepše pravljične zgodbe je tudi Milena Zupančič, Domen Valič in Tadej Pišek, ki je imel to čast, da je najmlajše razvedril prav na dan praznovanja obletnice 23. aprila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.