Naslovnica Gospodarstvo Nova slovenska spletna platforma za sodelovanje z ruskimi podjetji

Nova slovenska spletna platforma za sodelovanje z ruskimi podjetji

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija je konec oktobra izpeljala posebno poslovno konferenco, ki so o poimenovali z naslovom ‘Uporaba naprednih tehnologij za razvoj slovenskega in ruskega gospodarstva’. Na spletnem srečanju so prvič predstavili novo digitalno platformo, prek katere bi radi olajšala mreženje in vzpostavljanje stikov med slovenskimi in ruskimi podjetji.

Nova slovenska spletna platforma za sodelovanje z ruskimi podjetjiLani so na mednarodnim gospodarskim forumu v Sankt Peterburgu SPIEF-u promovirali tudi letošnje evropsko nogometno prvenstvo, ki so ga nato morali prestaviti zaradi koronavirusa (foto: Nikolay Gernet/photo.roscongress.org)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija je poslovno konferenco pripravila v sodelovanju z rusko fundacijo Roscongress, gospodarskima zbornicama Leningrajske regije in mesta Sankt Peterburg ter Centrom za razvoj in podporo podjetništvu iz Sankt Peterburga. Sodelovalo je 8 slovenskih podjetij – Bosio, Dewesoft, Instrumentation Technologies, Iskra Sistemi, Iskratel, ResEvo, Seven Refractories in Žejn Group ter združenje IT izvoznikov ZitEX .

Osrednji del poslovne konference je bila predstavitev nove digitalne spletne platforme spirit.envisionexpo.com. Pravzaprav je to digitalno orodje, bo je že olajšalo mreženje in vzpostavljanje stikov med podjetji iz Slovenije in Rusije. Na novi platformi so zbrane vse potrebne informacije, predstavitve slovenskih podjetij in njihovih rešitev, takoj pa se je izkazala za zelo uporabno, saj so prek nje sprejeli prijave in pripravili drugi del konference. Ta drugi del je nato vseboval B2B direktne medsebojne pogovore na daljavo.

Agencija SPIRIT Slovenija je vzporedno z dogajanjem podpisala tudi memorandum o sodelovanju s fundacijo Roscongress, kar bo odprlo nove poti za sodelovanje med podjetji iz obeh držav. Roscongress namreč organizira politične, gospodarske, kulturne in športne dogodke na najvišji ravni, vključno s prestižnim mednarodnim gospodarskim forumom v Sankt Peterburgu (SPIEF) in Vzhodnim gospodarskim forumom v Vladivostoku.

»Epidemija koronavirusne bolezni je močno vplivala na gospodarske tokove in poslovanje podjetij po vsem svetu, slovenska in ruska podjetja pa kljub temu iščejo možnosti in priložnosti za medsebojno povezovanje,« je ob podpisu memoranduma povedal Aleksander Stuglev, izvršni direktor fundacije Roscongress. Nova platforma bo koristna tudi za vzpostavljanje uvodnih kontaktov in izmenjavo informacij še pred obiski gospodarskih delegacij v živo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.