Naslovnica Kronika Mitja je izginil v Tarantu, našli pa so ga v Otrantu

Mitja je izginil v Tarantu, našli pa so ga v Otrantu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski policisti so preklicali iskanje Mitje Zupana iz Kranja, ki je bil pogrešan že od 7. septembra. Kranjčana, ki je skrivnostno izginil na jugu Italije, so našli italijanski policisti in z njim je očitno vse v redu.
Mitja je izginil v Tarantu, našli pa so ga v Otrantu

Zanimivo, da z Mitjo niso mogli stopiti v stik prek telefona, družbenega omrežja ali e-pošte (foto: policija.si)

Kot smo v Dnevnih novicah poročali sredi minulega meseca, so bili policisti Policijske postaje Kranj 11. septembra obveščeni, da je že od 7. septembra pogrešan 43-letni Mitja Zupan iz Kranja. Kranjčan se je tedaj nazadnje svojcem oglasil iz pokrajine Apulija oziroma iz mesta Taranto, kjer je bil službeno. Čeprav v lokalnih italijanskih medijih ob pričetku iskanja o izginulem Slovencu ni bilo novic, pa se je vsa zgodba razpletla pozitivno.

Danes je namreč slovenska Policija objavila informacijo, da preklicuje iskanje Mitje Zupana, saj so ga našli. Pogrešanega je že minulo v sredo (27. septembra 2023) našla italijanska policija in sicer na območju mesta Otranto ter sporočila, da je z njim vse v redu. Otranto se sicer nahaja 111 kilometrov v zračni črti jugovzhodno od Taranta na skrajni vzhodni točki italijanskega polotoka.

Zakaj se skrivnostno izginuli računalničar Zupan tri tedne ni oglasil domačim, pa slovenska Policija ni razkrila. »Pri njegovem iskanju smo vse od prijave usklajeno, intenzivno in proaktivno sodelovali z italijansko policijo. Tudi v tem primeru je policija preverila vsak najmanjši možni indic, podatke svojcev in informacije občanov, jih takoj ovrednotila in si jih sproti izmenjavala preko mreže policijskih atašejev ter Interpola.

Poleg ukrepov iskanja, ki jih vnesemo v nacionalno bazo pogrešanih oseb, schengenski informacijski sistem ter Interpolovo bazo pogrešanih in iskanih oseb, neposredno komuniciramo tudi s tujimi uradi Sirene in Interpolom, preko Nacionalnega centralnega biroja Interopola Ljubljana in mreže policijskih atašejev,« so še pojasnili s Policije in se tudi zahvalili sorodnikom in ostalim, ki so kakor koli pomagali pri izsleditvi pogrešanega.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.