Naslovnica Slovenija Ljubljana bo gostila strokovno konferenco o biometriji

Ljubljana bo gostila strokovno konferenco o biometriji

Avtor: Spletno Uredništvo
Med 25. in 28. septembrom bo v Ljubljani potekala Mednarodna konferenca o biometriji IJCB. Govora bo o najnovejših metodah za razpoznavanje obrazov, prstnih odtisov in očesne šarenice, razvoju ‘deep fake’ tehnologij in postopkov za njihovo zaznavanje, digitalni forenziki ter o načinih za zagotavljanje varnosti biometričnih podatkov.
Ljubljana bo gostila strokovno konferenco o biometriji

Napovedni plakat mednarodne konference o biometriji (foto: IEEE IAPR)

Mednarodno konferenco o biometriji IJCB (International Joint Conference on Biometrics) skupaj organizirata največje cehovsko združenje na svetu Inštitut inženirjev elektrotehnike in elektronike (IEEE) in Mednarodno združenje za razpoznavanje vzorcev (IAPR), lokalni soorganizatorji pa so Laboratorij za strojno inteligenco Fakultete za elektrotehniko UL, Slovensko društvo za razpoznavanje vzorcev (SDRV) in Evropsko združenje za biometrijo (EAB).

»Biometrija, ki se ukvarja z računalniško-podprtim razpoznavanjem posameznikov na podlagi njihovih fizioloških lastnostih (npr. prstni odtis, obraz, šarenica, glas), se zaradi izjemne uporabnosti v tehnologiji razvija s svetlobno hitrostjo. Pri nas poznamo na primer uporabo prstnega odtisa ali obraza za odklepanje mobilnega telefona, za vstop v mobilno banko in za avtentikacijo pri spletnih plačilih,« so pojasnili soorganizatorji dogodka.

Zato je razvoj metod za varno uporabo in preprečevanje zlorab izjemno pomemben. Na konferenci, ki bo v Grand hotelu Union v Ljubljani potekala od prihodnjega ponedeljka do četrtka (od 25. do 28. septembra), se bodo zvrstila predavanja in delavnice uglednih globalnih strokovnjakov s tega področja. Tako bo Akademska profesorica dr. Gouying Zhao z Univerze Oulu na Finskem predavala o raziskavah na področju uporabe posnetkov obraza.

Direktor aplikativne znanosti v podjetju Amazon One Manoj Aggarwal pa bo spregovoril o različnih postopkih identifikacije, ki slonijo na generativni umetni inteligenci, ocenjevanju kakovosti slike in zaznavanju živosti. Družba Amazon One sicer pravkar razvija tehnologijo za ustvarjanje in prepoznavanje edinstvenega podpisa s posameznikovo dlanjo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.