Naslovnica Slovenija Les ima številne prednosti, Slovenija pa je bogata z lesom

Les ima številne prednosti, Slovenija pa je bogata z lesom

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija skupaj z Direktoratom za lesarstvo že od leta 2013 pripravlja različne aktivnosti za promoviranje slovenskega lesa in slovenskih lesenih izdelkov. Zaradi odpravljanja posledic pandemije koronavirusa pa bodo letos projekti še precej bolj pomembni kot v preteklosti.

 Les ima številne prednosti Slovenija pa je bogata za lesom

Les je izjemno uporaben material, saj ima številne otipljive prednosti (foto: festival-lesa.si)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Direktorat za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) si bosta zaradi odpravljanja posledic pandemije letos še bolj intenzivno prizadevala krepiti zavedanje o vseh prednostih uporabe lesa. Pod sloganom ‘Uporabimo slovenski les’ so že v preteklosti izpeljali izobraževalne delavnice za otroke, mlade in strokovno javnost, razstave, strokovna predavanja, poslovna srečanja, nastope slovenskih podjetij na sejmih ter poskrbeli za pripravo ustreznih promocijskih materialov.

Sicer je les marsikje po svetu osnovni gradbeni material, pa ne le za trajnostne projekte. Les se namreč ponaša z obstojnostjo, uporabnostjo, energetsko učinkovitostjo, prijetnim videzom in ustvarjanju občutka topline doma. Letos pa bodo aktivnosti še stopnjevali, saj je za slovensko gospodarstvo les zelo pomemben. »Slovenija je dežela bogata z lesom, saj gozdovi pokrivajo skoraj 60 odstotkov njene površine, kar jo uvršča na tretje mesto med evropskimi državami.

Lesna zaloga slovenskih gozdov je po podatkih Zavoda za gozdove Slovenije 352 milijonov kubičnih metrov, zato predstavlja les naravno bogastvo. Agencija in ministrstvo les v okviru promocijskih aktivnosti predstavljata kot ekološki in naravno obnovljiv material, ki skladišči CO2, ter si prizadevata spodbujati rast in razvoj ter konkurenčnost slovenske lesno predelovalne industrije,« so pojasnili z MGRT.

Za boljše ozaveščanje javnosti in promocijo uporabe lesa sta agencija in ministrstvo letos pričeli sodelovati tudi z oddajo RTV Slovenija ‘Ambienti’. Ciljno občinstvo so predvsem mlade družine in posamezniki, ki si opremljajo dom. Start je bil uspešen, saj sta prvi dve oddaji dosegli 650.000 gledalcev. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.