Naslovnica Gospodarstvo Lepote in dobrote Slovenije v tujih medijih

Lepote in dobrote Slovenije v tujih medijih

Avtor: Spletno Uredništvo

V prvih treh mesecih letošnjega leta so globalni mediji zopet namenili veliko pozornost Sloveniji. Frommer’s, Bloomberg, Worth, The Guardian, La cucina Italiana in številni drugi so si enotni, da je Slovenija je vsekakor vredna obiska.

la cucina italianaItalijani radi veliko jejo, a mora biti ponudba okusna, cene pa ne preveč zasoljene (foto: STO/La Cucina Italiana) 

 

Slovenija je majhen in zelen dragulj sredi Evrope, ki mnoge preseneča kot popoln kraj za oddih, športne aktivnosti in kulinarične navdušence. Zelena – tako z eno besedo opisuje Slovenijo Frommer’s. Majhna država v osrčju Evrope, v velikosti New Hampshira, je slikovita in razgibana. Članek s poudarkom na Julijskih Alpah opisuje slikovito pot na Triglav, ki se mogoče glede višine ne more primerjati z drugimi gorami, vendar pa se po dih jemajočih pogledih vsekakor postavlja ob bok svojim višjim bratom.

Slovenske Alpe pa ponujajo smučarjem edinstveno priložnost, da na več kot 2000 metrih nadmorske višine smučajo pod jasnim modrim nebom, s pogledom na Sočo. Smučišče na Kaninu je Worth omenil kot eno od sedmih smučarskih destinacij v Evropi, ki smučarjem ponuja smučanje v dveh državah. S pogledom na Slovenijo in Italijo ima Kanin še to dodano vrednost, da smučarska sezona traja tudi do maja.

Bloomberg pa poleg smučanja izpostavlja še eno slovensko posebnost. Smučanje na Voglu zjutraj, popoldne pa sprehod po Ljubljani med pisanimi baročnimi stavbami, mimo slikovite Metelkove na kozarec vina v samem centru Ljubljane. Majhnost je prednost Slovenije, izpostavljajo, obenem pa predlagajo združitev smučarskih počitnic z mestnim oddihom.

Majhna prestolnica dobrega in lepega, so zapisali v italijanski reviji La Cucina Italiana. Obdana z zelenim, na poti med Benetkami in Dunajem, med Ljubljanico in Savo, tu se nahaja Ljubljana, pišejo. Ob arhitekturnih lepotah Jožeta Plečnika priporočajo kulinarični sprehod po Ljubljani, raznolik v okusih, ki pa vseeno nosi skupni imenovalec: prijazne in nasmejane ljudi. Prav tako je nad Ljubljano navdušena najvplivnejša švicarska revija na področju družinskega turizma, Schweizer Familie, ki prestolnico opisuje kot Prago v malem.

Slovenski turistični organizaciji, kjer so zbirali te objave v tujih medijih, ni ušel niti izjemen članek v The Guardianu. Avtor je priznan ameriški pisatelj Noah Charney, ki je svoje srce pustil v Sloveniji. Sebe opisuje kot najbolj gorečega navijača te zelene države, ki navdušuje s svojo naravo in tradicijami. V članku slikovito opisuje destinacije, ki so mu prirasle k srcu, dobro besedo pa nameni tudi slovenski kulinariki. In če je ne bi, bi bili skoraj užaljeni.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.