Naslovnica Gospodarstvo FURS bo preverjal predvsem izdajanje računov in zaposlovanje na črno

FURS bo preverjal predvsem izdajanje računov in zaposlovanje na črno

Avtor: Spletno Uredništvo

Sproščanje izrednih razmer, odpravljanje omejitev gibanja, odpiranje trgovin in lokalov ter postopni zagon celotnega javnega življenja – vse to so za veliko večino Slovencev pozitivne vesti. Toda to obenem pomeni, da sedaj s polno paro ponovno delujejo tudi vse inšpekcijske službe, še posebej aktivna pa je Finančna uprava RS, ki napoveduje poostren nadzor.

FURS bo preverjal predvsem izdajanje računov in zaposlovanje na črnoFURS želi obdržati davčno kulturo v državi na primerno visokem nivoju (foto: FB FURS)

 

Finančna uprava RS (FURS) je pripravila posebno izjavo za javnost, prek katere je napovedala večjo prisotnost na terenu in opomnila zavezance, da so dolžni poslovati skladno z davčno zakonodajo. Sicer so posebej omenili zavezance, ki opravljajo dejavnosti, kjer so sproščeni ukrepi zaradi epidemije, saj so očitno prav na tem področju že zaznali več kršitev, a zakoni in predpisi veljajo tudi za vse ostale.

»Med drugim je bila sproščena tudi prodaja blaga v manjših prodajalnah, različne storitvene dejavnosti, kot so gostinstvo, raznovrstne servisne dejavnosti, storitve na področju dejavnosti higienske nege. Na navedenih področjih FURS prejema vse več prijav zaznanih kršitev, prav tako velja, da so to dejavnosti, kjer smo v preteklosti zaznavali največ kršitev na področju izdaje in davčnega potrjevanja računov,« pravijo na FURS-u.

Glede vrste domnevnih kršitev je govora predvsem o ne-izdajanju računov in o zaposlovanju na črno. Zato je FURS napovedal precej večji nadzor na terenu ter z obvestilom za javnost zavezance preventivno opozoril, da uredijo vse podlage za delo z zaposlenimi in uskladijo svoje poslovanje s predpisi, ki določajo izdajo in davčno potrjevanje računov. Namen poostrenega nadzora pa ni izrekanje glob, so še dodali na FURS-u.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.