Naslovnica Slovenija Festival čokolade bodo izpeljali prek spleta

Festival čokolade bodo izpeljali prek spleta

Avtor: Spletno Uredništvo

Pojutrišnjem se bo iztekel 9. Festival čokolade. Zaradi pandemije je bil sicer festival že pred časom odpovedan, a so se nazadnje organizatorji iz Radovljice odločili, da ga izpeljejo v virtualni obliki oz. prek spleta.

Festival čokolade bodo izpeljali prek spletaŽal spletno okušanje čokolade še ni možno, sicer bi bili najbrž že v dilemi, kateri kos bi prvi izginil (foto: pixabay.com)

 

Kljub izbruhu pandemije koronavirusa, ki je že sredi marca povzročila odpoved letošnjega 9. Festivala čokolade (slednji bi moral biti po prvotnih načrtih na sporedu med 17. in 19. aprilom), so se na pobudo sodelujočih slovenskih delavnic čokolade pri Javnem zavodu Turizem in kultura Radovljica odločili, da festival vseeno izpeljejo. Kot je potrdila Slovenska turistična organizacija (STO), festival te dni poteka prek spleta.

»Namen festivala je, da v času, ko je druženje in gibanje omejeno, ponudijo drugačne vsebine. Preko festivala bodo ljudem ponudili ideje za čokoladne aktivnosti ter jih s pravimi čokoladnimi izzivi povabili k soustvarjanju festivala. Obiskovalci bodo lahko sodelovali v številnih nagradnih igrah, v sodelovanju z butičnimi slovenskimi čokoladnicami, pa bodo kakovostne, ročno izdelane čokoladne izdelke na virtualnih stojnicah ponudili ljubiteljem čokolade,« so povzeli s STO.

Virtualni čokoladni festival se je začel že v petek in se bo iztekel v četrtek 30. marca, na njemu pa sodelujejo čokoladnice La Chocolate, Cukrček, Bijolada, Passero, Lucifer, Tramontana, Dolce Amore, Rajska ptica in Čokoladni atelje Dobnik. Žal spletno okušanje še čokolade ni možno, vseeno pa so z virtualnim festivalom uspeli rešiti vsaj promocijski festivala čokolade, kar bo najbrž v naslednjih mesecih del pomagalo slovenskim čokoladnicam.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.