Naslovnica Gospodarstvo Facebook Business Makeover se širi tudi po Sloveniji

Facebook Business Makeover se širi tudi po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski podjetji Pelia Organic in Balonarski center Barje sta postali del projekta Facebook Business Makeover. Ta projekt je posvečen mikro, malim in srednjim podjetjem, oziroma njihovi poslovni rasti s pomočjo storitev in orodij s Facebookove platforme.
Na FB profilu podjetja Pelia Organic so spremembe že opazne (foto: FB Pelia Organic)

Po podatkih agencije Studio Marketing oz. Valicona ima 82% prebivalcev Slovenije v starosti od 16 do 74 let svoj profil na vsaj enem družbenem omrežju, kar v številkah pomeni nekaj več kot 1,25 milijona ljudi. Vsi ti ljudje naj bi v povprečju vsak dan na družbenih omrežjih preživeli vsaj eno uro, zato gospodarske družbe nanje gledajo kot na ogromno množico potencialnih strank.

To še posebej velja za mikro, mala in srednja podjetja (MSP), ki sicer predstavljajo hrbtenico gospodarstva v Sloveniji in tudi na nivoju celotne EU. Sicer se gospodarske družbe dobro zavedajo, da lahko prek promocije na družbenih omrežjih najbrž najhitreje pridobijo nove posle in nove kliente, vendar mnoga MSP še vedno ne znajo v celoti izkoristiti vseh možnosti, ki jih ponujajo sodobne platforme – v tem primeru Facebook (FB).

FB je namreč pred kratkim sprožil projekt Facebook Business Makeover, katerega namen je pomagati MSP-jem pri njihovem spletnem nastopu z uporabo storitev in orodij s FB platforme. Do sedaj je bil projekt že izpeljan na Poljskem in na Češkem, v Sloveniji pa sta to priložnost izkoristili podjetji Balonarski center Barje in Pelia Organic. Sedaj ti podjetji pred posebnega videa delita nasvete in predloge Facebookovih strokovnjakov, kako dejansko izboljšati spletno poslovanje.

Statistični podatki kažejo, da prek 3,5 milijarde ljudi po vsem svetu aktivno uporablja vsaj eno storitev s FB platforme ter da okrog 200 milijonov podjetij ta orodja uporablja za rast poslovanja. Ker gre večinoma za MSP z omejenimi proračuni za oglaševanje, morajo biti orodja brezplačna in preprosta za uporabo. »Kar 58 % malih in srednje velikih podjetij v EU je izjavilo, da so jim Facebookove aplikacije pomagale zmanjšati stroške trženja.

Pandemija je v zadnjih dveh letih poskrbela za pravi razcvet e-trgovine; lahko bi rekli, da jo je izstrelila kar za 10 let v prihodnost. Po eMarketerjevih podatkih so spletni nakupovalni kanali v srednji in vzhodni Evropi v letu 2020 zrasli za 21,5 %, kar je najvišja rast na svetu. Zaradi izogibanja fizičnim stikom na prodajnih mestih so se namreč temeljito spremenile nakupne navade potrošnikov,« so še spomnili s projekta Facebook Business Makeover.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.