Naslovnica Šport Evropska odbojkarska zveza je zadela format, a mora izboljšati trženje

Evropska odbojkarska zveza je zadela format, a mora izboljšati trženje

Avtor: Spletno Uredništvo

Na gala dogodku, ki je pred dnevi potekal v Sofiji, je Evropska odbojkarska zveza (CEV) razglasila svoj ‘dogodek leta’. Ta laskavi naslov sta si skupaj prislužili letošnji evropski prvenstvi za ženske in moške, ki ju je skupaj gostilo kar 8 držav, med njimi pa je bila tudi Slovenija. Na CEV-u so prepričani, da se je s tem začela nova doba evropske odbojke, vendar bodo morali najprej izboljšati svoje marketinške metode.

Evropska odbojkarska zveza je zadela format a mora izboljšati trženjeZdi se celo, kot da bi bili pri CEV-u še sami presenečeni nad uspešnim formatom izvedbe evropskih prvenstev (foto: FB OZS)

 

Evropska odbojkarska zveza oz. Confédération Européenne de Volleyball (CEV) je v bolgarski prestolnici razglasila svoj interni ‘dogodek leta’ in sicer je to postalo letošnje evropsko prvenstvo (EP). Pri tem pa je CEV nanizala vrsto ‘napak pri servisu’. Gre namreč za dve ločeni prvenstvi (žensko in moško EP) in ne eno skupno. Povrh tega ni šlo za enkraten dogodek, ampak za dve dolgi seriji tekem, ki sta skupno trajali dober mesec. EP za odbojkarice so namreč skupaj od 23. avgusta do 8. septembra gostile Turčija, Poljska, Madžarska in Slovaška. Moško EP pa so letos skupaj organizirale Belgije, Francija, Nizozemska in tudi Slovenija. Potekalo je od 12. do 29. septembra.

»Na CEV-u so prepričani, da se je s tem zgodovinskim prvenstvom, ki ga je prvič gostila tudi Slovenija, začela nova doba evropske odbojke. To potrjujejo tudi številke, saj si je prvenstvo, ki je potekalo v osmih državah (Poljska, Slovaška, Turčija in Budimpešta so gostile ženski del turnirja, moškega pa poleg Slovenije še Nizozemska, Belgija in Francija), v živo ogledalo skoraj pol milijona gledalcev, mnogo več pa si je ogledalo prenose tekem, ki so bili predvajani v več kot 150 državah. Dogodek je bil izjemno medijsko pokrit, saj naj bi spletni mediji o prvenstvu objavili kar 14.126 prispevkov.

Še večji je bil odziv na družbenih omrežjih, kjer so odbojkarski navdušenci objavili skoraj 35.000 objav, ki so imele doseg kar 539 milijonov,« so podatke CEV-a povzeli pri Odbojkarski zvezi Slovenije. Pri tem pa so prvi CEV spregledali nekaj ‘malenkosti’. Pred zadnjo tekmo moškega EP, v kateri sta nastopili Slovenija in Srbija, v evropskih medijih, z izjemo slovenskih in srbskih, praktično ni bilo novic o tem finalu. Niti gostitelji finala Francozi se torej niso preveč ubadali z odbojko. Predvsem pa je bil termin začetka finalne tekme (v nedeljo ob 17.30) povsem zgrešen.

Velika večina globalno najbolj prestižnih televizijski športnih dogodkov, kot so Liga prvakov v nogometu, NBA košarkarska liga ter finalni obračuni raznih evropskih in svetovnih prvenstev v kolektivnih športnih panogah z žogo (takšne vrhunske dogodke je potrebno jemati za primer, saj je njihovo trženje na najvišjem nivoju) so na sporedu šele po 19. uri. Tako se dejansko lahko popularizira in komercialno trži te športe, saj je tedaj največ ljudi doma pred ekrani. Pri tem preverjenem urniku predvajanja ne gre le za športne dogodke, ampak so v istem, t.i. ‘udarnem večernem TV terminu’ običajno na sporedu večerna poročila. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.