Naslovnica Šport Ena okužba je poslala dva kluba v karanteno in preložila šest tekem

Ena okužba je poslala dva kluba v karanteno in preložila šest tekem

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarji Cedevite Olimpije bi morali včeraj v Areni Stožice odigrati tekmo drugega kola 7DAYS EuroCupa, a dvoboj ni bil odigran. Košarkarji Olimpije so namreč morali v karanteno, tekmo pa so izgubili brez boja. Pri tem so Ljubljančani tudi opozorili na problem, da se navodila NIJZ in propozicije mednarodnih tekmovanj razlikujejo. 

Ena okužba je poslala dva kluba v karanteno in preložila šest tekemPrizor z nedeljske tekme med Olimpijo in Krko (foto: basket.krka.si)

 

Kot je znano, je v nedeljo Cedevita Olimpija sredi dvoboja Lige ABA proti novomeški Krki prejela informacijo, da je v ekipi en igralec okužen s koronavirusom. Igralec je takoj zapustil tekmo, ostali pa so dvoboj odigrali do konca (pri čemer je Olimpija zmagala s 77:69). Informacija o okužbi je prišla s testiranja, ki so ga pri ljubljanskemu klubu opravili pred dvobojem z dolenjsko ekipo.

Po zaključku nedeljske tekme so morali vsi udeleženci v 24-urno samoizolacijo, v ponedeljek pa je ljubljanski klub vnovič izvedel testiranje vseh igralcev. Ker se je potrdila okužba, pa čeprav le pri enemu igralcu, je moralo celotno moštvo v po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje za 10 dni v karanteno. Košarkarji Cedevite Olimpije se bi sicer včeraj v Areni Stožice na tekmi 2. kola 7DAYS EuroCupa pomeriti s turško ekipo Bursaspor, a je bilo srečanje odpovedano.

Olimpija bo zaradi te odpovedi tekmo predvidoma izgubila z 20:0. Ljubljančani bi morali v soboto ob 17. uri gostovati pri Kopru Primorski, a bo ta tekma zagotovo prestavljena, pa tudi gostovanje Gran Canarie v Ljubljani (prihodnji torek ob 18.30) je pod velikim vprašajem. Ker je v karanteno morala tudi Krka, so bile tudi tekme Novomeščanov proti ekipi Terme Olimje Podčetrtek, proti banjaluški Igokei in proti Kopru Primorski preložene.

Velja pa opozoriti, da prihaja do razlik med propozicijami mednarodnih košarkarskih tekmovanj in navodil NIJZ. Drugje po Evropi lahko namreč ekipa, v primeru enega ali celo več pozitivnih igralcev, še vedno nastopa na tekmah in nadaljuje s treningi, če preostanek ekipe prejme negativne izide testiranja. Igralec, ki prejme pozitiven rezultat, pa je seveda takoj umaknjen v samoizolacijo.

»V kolikor bodo še naprej veljali obstoječi ukrepi, ki celotno ekipo pošljejo v desetdnevno karanteno, potem bodo vsi slovenski klubi, ne glede na športno panogo, nekonkurenčni v vrhunskih evropskih tekmovanjih, to pa ima lahko velik vpliv, ne le na posamezne klube, temveč na slovenski šport v celoti,« so poudarili v sporočilu za javnost Cedevite Olimpije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.