Naslovnica Šport Ali lahko sploh kdo zaustavi Krimovke?

Ali lahko sploh kdo zaustavi Krimovke?

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi rokometašice začenjajo z novo sezono slovenskega prvenstva. Prve bodo na parket nastopile Zagorjanke in Ptujčanke, sledile jim bodo državne prvakinje Krimovke in Žalčanke. Krim je prvi in edini favorit za nov naslov prvakinj.

krim super 2Zagorjanke so na finalu superpokalu ostale na -40 (foto: FB Krim Mercator)

 

Dekleta jutri začenjajo nov tekmovalni ciklus v 1. A državni rokometni ligi. Prva bodo ob 20. uri na igrišče stopile rokometašice Zagorja in Ptuja, ob 20.25 pa jim bodo sledile še ekipe Krima Mercatorja in Zelenih dolin Žalca. Ostale tekme bodo na sporedu v soboto – (18.00) Ljubljana : Velenje, (19.00) Krka : Z’dežele in (20.00) Mlinotest Ajdovščina : ŽURD Koper.

Sodeč po videnem v finalu slovenskega suprekpokala so Krimovke prve in edine favoritinje za nov naslov državnih prvakinj. Državne, pokalne in superpokalne prvakinje 2017/18 so namreč prejšnji teden na nevtralnem igrišču v Velenju rekordno, kar s 51:11, dobesedno povozile Zagorje.

Ekipa iz Zagorja je sicer poleti doživela precej sprememb, tudi na mestu trenerja. Dolgoletnega stratega Bojana Voglarja, ki je ekipo pred leti popeljal tudi do naslova državnega prvaka, je zamenjal izkušeni Aleš Filipčič. Vendar pa je v Zagorju, kot tudi pri skoraj vseh ostalih klubih, osrednja težava pri denarju.

Finančne težave namreč tarejo ves slovenski ženski rokomet, temu primerna pa je potem tudi kakovost kadra v članskih ekipah. Denarja za zunanje okrepitve ni, zmanjkuje pa ga tudi za doma vzgojene igralke. Delno je s tem povezan tudi slab obisk tekem in posledično tudi nezanimanje medijev

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.