Proizvodnja visokokvalitetne sadike

Trsničarstvo igra pomembno vlogo pri sami pripravi bodočih vinogradov kot tudi nasadov...

Proizvodnja visokokvalitetne sadike

Nudimo proizvodnjo visokokvalitetnih sadik....(foto: agross.si) 

 

V podjetju Agross d.o.o. vam pod budnim očesom gospoda Simona Vršiča ing.agr. nudimo proizvodnjo visokokvalitetnih sadik. Tradicija našega poslovanja sega v leto 1994.

In kaj sploh je trsničarstvo? Na kratko lahko povemo, da trsničarstvo "igra" pomembno vlogo pri sami pripravi bodočih vinogradov in nasadov. "Pri življenju" pa ohranja tudi stare sorte trsnih cepljenk.

Na slovenskem ozemlju ima trsničarstvo več kot sto letno tradicijo. Ko je leta 1890 nadležna trsna uš uničila takratne vinograde, so slovenski vinogradniki pričeli s cepljenjem žlahtne vinske trte. V času gospodarskih kriz in obeh svetovnih vojn, je tudi trsničarstvo doživljalo svoje padce in vzpone. Po končani 2. svetovni vojni se je ponovno začelo načrtno sajenje matičnjakov, genetska selekcija kot tudi pridelava trsnih cepljenk.

Leta 1954 se je začela izvajati načrtna klonska selekcija in vzgoja novih sort vinske trte. V letu 1958 je prišlo do ukinitve vinarske zadruge, vinarskega inštituta kot tudi do ukinitve vseh državnih in šolskih posestev. Tako se je žal zaključila tudi uspešna zgodba o vinogradništvu. Nastala je neprecenljiva škoda, saj so trsi pogosto odmirali ali pa so trte slabo obrodile. Leta 1971 je bil zaradi sajenja vse več nekakovostnih trsnih cepljenk, sklican krizni sestanek, kjer je bilo ponovno in na novo organizirano trsničarstvo z 25 - 30 trsničarskih obratov.

Proizvodnja visokokvalitetne sadike 1

Pridelujemo več vrst sadik....(foto: agross.si)

 

V naši trsnici pridelujemo več vrst sadik. Med bele sorte se uvrščajo: Renski Rizling, Laški Rizling, Šipon, Sauvignon, Rumeni muškat, Kerner, Beli Pinotse uvrščajo: Renski Rizling, Laški Rizling, Šipon, Sauvignon, Rumeni muškat, Kerner, Beli Pinot, Chardonnay, Zeleni Silvanec, Sivi Pinot, Traminec, Rizvanec, Muškat Ottonel, Radgonska Ranina, Rdeča kraljevina, Štajerska belina.

Pri rdečih sortah imamo v ponudbi: Refošk, Žametna Črnina, Modra Frankinja, Cabernet Sauvignon, Zwaigelt, Modri Pinot, Portugalka, Regent

Proizvodnja visokokvalitetne sadike 2

Med katere se uvršča tudi zweigelt....(foto: agross.si)

 

Med namiznimi sortami pa lahko izbirate med sadikami kot so: Imperial, Cardinal, Muškat Italija, Kraljica vinograda, Žlahtnina, Muškat Hamburg, Julijski Muškat, Matilde, Regina, Vitoria, Nero.

V kolikor potrebujete kvalitetne sadike, smo pravi naslov za vas. Z veseljem vam bomo tudi svetovali pri izvedbi novih vinogradniških nasadov.

 

Trsničarstvo AGROSS d.o.o.
Zagorci 31
2256 Juršinci

Kontakti:
Tel: +386(0) 2 754 60 16
Gsm: +386(0) 41 674 895
Fax: +386(0) 2 754 60 17
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Spletna stran: www.agross.si

Sledite nam

facebook  twittergooglrplus

 

enovice Prijavite se v E-novice
100% zasebnost!
  SLEDITE NAM 
facebook twitter google      
sll

logotip   Dnevne Novice
   smo slovenski spletni medij.
   Slovenskim uporabnikom
   ponujamo malce drugačen
   zbir novic, kot ostali mediji.
   Ponavljanje enakih "mainstream"
   zgodb, ki jih objavljajo slovenski
   novičarski mediji, televizijska
   poročila, nas ne zanima. Prav
   tako se ne ukvarjamo s slovensko
   strankarsko politiko!

OPOMBA! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Če ne spremenite nastavitve brskalnika, se strinjate z njo in s pravilnikom o zasebnosti na tej povezavi. Preberite več o Pravilniku o zasebnosti

Razumem

Če ne spremenite nastavitve brskalnika,
se strinjate z njo in s pravilnikom o
zasebnosti na tej povezavi
.