Turistična kmetija Jelinčič - kjer čas počasneje teče

V kraju Soča, na poti iz Bovca proti Trenti, se v objemu narave nahaja turistična kmetija Jelinčič, kjer si lahko privoščite oddih in hkrati ob preizkušanju raznih dobrot poskrbite za polne želodčke. 

Turistična kmetija Jelinčič

Turistična kmetija Jelinčič - kjer čas počasneje teče.... (foto: kmetijajelincic.si)

 

 Zaradi odlične lokacije lahko oddih izkoristite za pohode ob smaragdni lepotici - reki Soči, raziskujete vse skrite kotičke bovške okolice in bližnjih gora in se poleg tega odločite za katero od številnih športnih aktivnosti, ki jih razgibano okolje ponuja. Pobeg iz mestnega vrveža v neokrnjeno naravo v narodnem parku vas bo zagotovo napolnil z energijo in pripravil na nove vsakodnevne izzive. Poleg sob in dveh apartmajev na turistični kmetiji, lahko v toplejših mesecih bivate tudi v domiselno urejenem kampu Jelinc znotraj kmetije, ki je v celoti obdan z gozdovi.

V sožitju z naravo vas bodo prebudili zvonci tropa ovac, ki hitijo na dnevno pašo. Otroci se bodo obiska turistične kmetije zagotovo razveselili, saj poleg bovških ovac pri nas prebiva še veliko drugih domačih živali, kot so oslički, koze, pujsi, krave, kokoši, psi in mačke, ki vam bodo oddih še dodatno popestrili in nudili pristno izkušnjo. Za naše najmlajše smo uredili tudi peskovnik, veliko gugalnico, mrežo za odbojko in veliko površine za igro. Turistične kmetije Jelinčič zagotovo ne boste zapustili lačni.

 

Turistična kmetija Jelinčič 2

Domače živali, ki vam bodo oddih še dodatno popestrili.....(foto: kmetijajelincic.si)

 

V naši sirarni že več kot 20 let izdelujemo bovški ovčji sir po tradicionalnem receptu, starem preko 700 let, poleg tega pa še albuminsko skuto, mehke sire in sirne namaze – klasične in zeliščne. Sir z zelišči in tradicionalni bovški sir »Trentar« sta zelo priljubljena in sta dobitnika zlatih priznanj. V ponudbi imamo tudi številne domače suhomesne izdelke, vse od salam, šunke, zaseke do klobas. Ob tem vam bomo postregli sveže pečen domač kruh. Postrv z ovčjim sirom je naša hišna specialiteta, postrvi pa pripravljamo še na veliko drugih načinov. Ne manjkajo niti tradicionalne lokalne specialitete, kot so čompe (krompir v oblicah) s slano skuto, frike in jagnječje rulade.

Trudimo se zadovoljiti vse želje naših gostov, zato smo uredili štiri pokrita ognjišča, ki predstavljajo odličen prostor za druženje in tudi možnost, da si na palici popečete kocko odličnega ovčjega sira iz naše sirarne. Za sproščanje in počitek so ob reki Soči v prijetnem okolju meddrevesi nameščene viseče mreže. Kot dodatno razvedrilo smo z agility prostorom ob kampu želeli poskrbeti tudi za vaše štirinožce. Za bivanje na turistični kmetiji Jelinčič vam nudimo dve 2-posteljni sobi z dodatnim ležiščem, eno 2-posteljno sobo, majhen apartma 2+1 in velik apartma 4+1.

 

Turistična kmetija Jelinčič 3

Bovški ovčji sir izdelan po tradicionalnem receptu....(foto: kmetijajelincic.si)

 

Na travniku v kampu je veliko prostora za šotore, nekaj mest pa smo zagotovili tudi avanturistom v avtodomih. Za vse obiskovalce so urejena parkirna mesta.

Z veseljem vas pričakujemo na turistični kmetiji Jelinčič, kjer vam bomo poleg pristne kulinarične ponudbe, neokrnjene narave in mnogih ostalih aktivnosti brez dvoma ponudili edinstveno izkušnjo.

 

Turistična kmetija Jelinčič, kamp Jelinc, sirarna

Soča 50, 5232 Soča

Kontakti:
Tel: +386 (0) 5 388 95 10
Gsm: +386 (0) 31 753 162
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Spletna stran: www.kmetijajelincic.si
Koordinate: 46.342232, 13.685714

Sledite nam

facebook  twittergooglrplus

 

enovice Prijavite se v E-novice
100% zasebnost!
  SLEDITE NAM 
facebook twitter google      
sll

logotip   Dnevne Novice
   smo slovenski spletni medij.
   Slovenskim uporabnikom
   ponujamo malce drugačen
   zbir novic, kot ostali mediji.
   Ponavljanje enakih "mainstream"
   zgodb, ki jih objavljajo slovenski
   novičarski mediji, televizijska
   poročila, nas ne zanima. Prav
   tako se ne ukvarjamo s slovensko
   strankarsko politiko!

OPOMBA! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Če ne spremenite nastavitve brskalnika, se strinjate z njo in s pravilnikom o zasebnosti na tej povezavi. Preberite več o Pravilniku o zasebnosti

Razumem

Če ne spremenite nastavitve brskalnika,
se strinjate z njo in s pravilnikom o
zasebnosti na tej povezavi
.